Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc Panowie,

Takie pytanie na szybkiego, bo nigdy nie sprowadzalem auta z Niemiec, ale planuje zrobic to przy okazji nastepnej 1 i tu moje pytanie, jak to wyglada ?

Auto bedzie chyba raczej kupione uzywane w BMW lub ostatecznie u osoby prywatnej no i oczywiscie chce tym samochodem wrocic na kolach.

Co jest potrzebne ? Jak to jest z tymi rejestracjami na ktorych sprowadza sie auta ? Jak to wyglada w wypadku takiego salonu, bo na zdjeciach auto ma w miejscu rejestracji " BMW Premium Selection " wiec nie wiem co jest pod spodem, jesli w ogole jest jakas rejestracja. Wiec potrzebuje w takim wypadku ubezpieczenie wykupic i tablice zjazdowe ? i to wszystko czy moze cos jeszcze? Jakies papiery dodatkowe ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zazwyczaj auta są wyrejestrowane.

Ubezpieczenie jest w cenie tablic zjazdowych.

Opublikowano
nie istotne czy kupujesz od dealera czy od osoby prywatnej musisz wykupić ubezpieczenie i tablice wyjazdowe, możesz to zrobić przed zakupem samochodu - czyli jeśli jesteś pewnie że coś kupisz to najpierw jedziesz po tablice i ubezpieczenie (można kupić na 1 lub 2 tygodnie z tego co pamiętam) i z tymi tablicami szukasz auta
Opublikowano
Cześć kolego , chce cię przestrzec przed kupnem samochodu w Niemczech. Uważaj na auta nawet od prywatnego właściciela, bo te Turasy już nawet w ten sposób sprzedają te swoje szpachlowozy , zachowaj rozsadek i pamiętaj ze tam tez cofają zegary i sprzedają niezłe spawarki bo myślą ze Polaczek kupi co tylko popadnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli od osoby prywatnej to ostrożnie ale można dobrze trafić. Warto się pytać o ostatnie dokumenty TüV i rachunki za naprawy.

Co do komisów - sprawdzone znajdziesz w necie, poza nimi omijaj turków, Polaków i rosjan bo potrafią cuda.

Patrz do kiedy jest ważny TüV, jeśli rok lub krócej proś o zrobienie nowego (chyba że w ogłoszeniu stoi że na eksport). Oczywiście nie musi go robić ale może o 100 obniżyć cenę.

Teraz trochę pozmieniało się z tablicami - info znajdziesz w necie.

Z dużymi salonami można wiele załatwić dzwoniąc lub pisząc...Mi

A mówiąc o tablicach wyjazdowych - to ubezpieczenie = tablice... tak to tu działa

With mobilephone sent.

Opublikowano

Fajnie dzieki za rade.

Szukaam na mobile.de i to co mnie interesuje to przewaznie salony i z tego co widze to nawet wieksze ;).

Tak czy siak na razie przegladam "orientacyjnie" a w sierpniu bede szukac na powaznie, gdyz we wrzesniu planuje zakup, wiec w razie czego bede pytac tu :wink: