Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Short shifter zakupiony,został tylko montaż. Na necie można sporo znaleźć co i jak,ale ja mam pytanie czy jest opcja zamontować shifter od góry czyli nie wchodząc w ogóle pod auto,bo i taką plotkę dzisiaj słyszałem.

Jeśli nie i jest to totalna bzdura to czy montował go ktoś bez kanału,podnosząc wysoko przód?

Opublikowano
Do tego chude i gietkie lapki sie przydadza

O,to kobitę tam poślę :D

A jak z podniesieniem wysoko przodu,tak żeby nie bawić się lewarkami z każdej strony? Jest jakieś specjalne miejsce pośrodku przodu?

Opublikowano

Musisz wsadzic dlonie nad skrzynie, więc potrzebujesz tyle miejsca żeby wejść pod auto. Najlepiej kanał.

Robiłem to w e46 ale na ori lewarku. Szkoda kase tracic jak mozna ori przerobic w kilka minut i to samo zrobic.

Od góry musisz tez zdemontowac wszystko, popatrz lub poczytaj jak wyjac plastikowy koszyczek na ktorym obraca sie gałka.

Zobacz sobie schemat jak to wyglada ogólnie. Trzeba zdjac zawleczke dzieki ktorej lewarek jest polaczony ze skrzynia

szukam