Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam problem z otworzeniem bagażnika w swojej 316 (sedan). nie reaguje na pilota, nie reaguje na przekrecenie kluczyka w zamku. na desce cały czas świeci kontrolka że jest otwarty. czy jest jakiś sposób żeby mechanicznie go otworzyć? bo już brak mi pomysłów.

zdejmowałem listwę oświetlenia tablicy żeby podłączyć zasilanie do zamka z zewnątrz i nic. wyjmowałem kanapę żeby wejść przez kabinę ale nie ma szans się tam zmieścić. co jeszcze?? proszę o pomoc.

Opublikowano
może padł mikro wyłącznik i wystarczy zewrzeć kabelki powinno pomóc,
Opublikowano
gdzie ten mikro wylacznik jest? mowisz o tym w listwie nad tablica rejestracyjna? rozkrecalismy ta listwe sprawdzalismy ten przycisk od klapy i on dziala ale klapy nie otwiera. chyba ze jest jeszcze jakis inny??
Opublikowano
Ten mikrowłącznik w listwie nad tablicą rejestracyjną może jest zwarty cały czas. Ja tak miałem...., zepsuł się, pozostał zwarty i podawał do silniczka w podłodze cały czas sygnał do zamykania. Klapy nie dało rady otworzyć. Spróbuj przeciąć jeden kabelek który idzie do mikrowyłącznika. Nic nie ryzykujesz , zawsze możesz zaizolować.

Był: Nissan Almera 1.5, 2001

Był: VW Passat 1.8,1999

Jest: BMW 318 E46,2000

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam.

bmw e46 320i 2000r sedan.

Mam problem z otworzeniem tylnej klapy.

W zamku przy naciśnięciu w pilocie "otwieranie tylnej klapy" słychać tylko takie pykanie a zamek w ogóle się nie porusza.

Przy przekręcaniu kluczyka w klapie tak samo się dzieje tylko takie pyknięcie a zamek stoi w miejscu.

Rozkręcałem pod tablica listwę ale to nic nie dało wszystko jest tam Ok.

Jak mam się dostać do środka? Jest jakiś sposób ? JAK to naprawić mało inwazyjnie.

https://moroland.pl/ Sklep z Militariami