Skocz do zawartości

SWAPe36 1.8is na 2.8/2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukalem tego tematu jednak znajdowalem tylko stare np z 2007-2010 roku i ceny byly zupelnie inne. Prosze o wycene swapu z silnika 1.8is na 2.8 m52b28 oraz 2.5 m52b25 proszac w wycenie nie chodzi mi o sam swap (prace) poniewaz to znam mechanik powiedzial mi granice ok. 1500-2000 zalezy jak sprawnie to pojdzie. Chcialbym zeby ktos podal mi cene +- za jeden i drugi pelny silnik + to co byloby na pewno do wymiany czyli skrzynia komp itd nie liczac zawieszenia hamulce poniewaz to ocenie zaraz po wymianie silnika poniewaz auto bardz wysoko stoi moze zawieszenie bd ok. Wiem ze cena na pewno bedzie inna i 2.8 drozszy. Auto do jazdy nacodzien + czasami do zabawy wiadomo a chce zeby bylo w miare dyniamiczne wiem ze ten 2.8 bylby duzo lepsze jednak pytam o to poniewaz jasli cena bd znacznie wieksza zostane przy m52b25. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia za odp :P
Opublikowano
Ja za kompletnego swapa na m52b28 z robotą płaciłem 5000zł. Silnik po remoncie 165k przebiegu, skrzynia, dyfer, wał, ukł. hamulcowy, wydech z katalizatorami, tylny wózek itp. Jest jak z fabryki. Jednak nie wiem jak to gość liczył, czyli ile za robotę a ile za części.