Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiatm.

Mam mały problem ponieważ cały czas wyświetla się komunikat o małej ilości płynu do spryskiwaczy a zbiornik jest pełny, czy miał ktoś podobnie i znalazł rozwiązanie ?

Dzieki

Opublikowano
Pewnie sensor padl/zabrudzil sie.
Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem tak w F20, uszkodził się czujnik.

Auto było na gwarancji - i dobrze, bo wymiana czujnika polegała na... wymianie całego zbiornika :wink:

Samo zabrudzenie czujnika nie wiem czy wchodzi w grę - chyba, że był stosowany wyjątkowo kiepski płyn do spryskiwaczy...

Może sprawdź na początek, czy nie wypięła Ci się wiązka od czujnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ok, dzieki Panowie, na szczęście w F10 czujnik można kupić odrębnie i jest nie drogi tak że po wymianie zdam relacje.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jak wygląda czujnik, ale w konkurencyjnej marce problemem był osad na pręcikach czujnika.

Wystarczyło poskrobać śrubokrętem...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam ponownie.

Niestety wymiana czujnika nie pomogła, na próbę połączyłem dwa piny we wtyczce od instalacji i komunikat nadal się wyświetla, może ktoś wie dokąd idzie kabelek od czujnika poziomu spryskiwaczy lub ewentualnie macie jakieś schematy elektryczne do F10 ?

Z góry dzięki

PS. Czujnik wygląda tak:

http://i63.tinypic.com/2445zr8.jpg

Opublikowano
To wymieniles czujnik, czy tylko piny polaczyles?
Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymieniłem ale na nie oryginalny, komunikat nie znikną (chyba że trzeba kompem wykasować błąd?) potem spróbowałem z mostkiem na piny ale dalej bez reakcji, czujnik wygląda na bardzo prosty tak że nie wiem czy ma znaczenie że kupiłem zamiennik, macie jakieś pomysły ?

EDIT:

Problem rozwiązany, był przetarty kabelek we wiązce elektrycznej która idzie do czujnika.