Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość dziwną sprawę. Mianowicie dzisiaj przestało działać otwieranie / zamykanie auta z pilota.

Sprawdzałem sobie bezpieczniki od lusterek (gdyż regulacja lusterek nie działa od kupna samochodu, a składanie lusterek przestało działać jakiś czas temu - wcześniej działało). I podczas podmiany bezpieczników od lusterek (off topic: swoją drogą zauważyłem, że przepala bezpiecznik, nawet gdy dam nowy), gdy chciałem sprawdzić czy lusterka się złożą po przytrzymaniu przycisku ZAMYKANIA na pilocie - ku mojemu zdziwieniu - auto przestało się zamykać/otwierać.

Dodam, że nie działa tylko ZAMYKANIE/OTWIERANIE z pilota. Przycisk na konsoli działa.

Robiłem kodowanie kluczyka chyba z 20 razy (a robiłem już to kiedyś i wiem jak to robić) nic nie daje. Rozładowaną baterię też odrzucam, gdyż kluczyka używam non stop, więc każdego dnia się ładuje (zresztą, przejechałem troche specjalnie w celu ew. podładowania - i dalej to samo).

Jakieś pomysły?

Co mnie ciekawi to to, że jeśli centralny z kluczyka i przycisku konsoli działa jak należy, a tylko z PILOTA nie, to co może być zepsute oprócz samego pilota?

Pozdrawiam,

Opublikowano
co do palenia bezpiecznika przez lusterka, to musisz mieć tam jakieś zwarcie. zacznij od lusterek i przewodów przy nich. skoro przytrzymałeś pilot na złożenie lusterek a one zrobiły zwarcie, sprawdź dokładnie wszystkie bezpieczniki jeszcze, może spalił się od zdalnej kontroli.