Skocz do zawartości

E61 3.0d Buczenie w trakcie pracy i po zgaszeniu silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna posiadam E61 530d 231KM Przebieg 270tyś 2006r, generalnie wszystko jest ok, jednak niepokoi mnie pewien dźwięk, dochodzący jakby spod samochodu. Wydaje mi się że może mieć to jakiś związek z Dynamic Drive lub Aktywnym wspomaganiem. Natrafiłem na jedną wzmiankę o tym, jednak właściciel po wizycie w serwisie, również nic nowego nie odkrył... Buczenie słychać na postoju lub/i po zgaszeniu silnika, trwa ok 15-20sek.

Ma ktoś doświadczenie z czymś takim? To normalne? Z początku wydawało mi się że to pompa, która musi utrzymywać ciśnienie, jednak z czasem wydało mi się to podejrzane.

Ma ktoś również doświadczenie z kasowaniem inspekcji olejowej poprzez licznik? Kiedy trzymam przycisk i pokazuje się trójkąt z wykrzyknikiem, jest tak przez 5 sek i wraca z powrotem do daty...

Pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Dzięki za info, przysłucham się, jednakże, to oznacza że dzieje się coś złego czy po prostu, on tak pracuje? Jeżeli dzieje się coś niedobrego i mogę to jeszcze zatrzymać to byłoby super.

Jeszcze raz dzięki i gdyby miał ktoś jeszcze coś do dodania to będę wdzięczny :)