Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Opowiem Wam historie mojego problemu. Otoz jade sobie dzisiaj na trasie, od czasu do czasu miałem włączoną klime. Znowu włączyłem zeby schlodzic troszku powietrze i wyłączyłem. I znowu włączyłem wraz z zamkniętym obiegiem powietrza i znowu wyłączyłem to i to. Jade dalej i wrył się przedemnie jelcz który sobie kopcił jak lokomotywa wiec włączyłem zamkniety obieg powietrza a tu dym :!: Taki biały, czy miał zapach tego nie jestem w stanie sprecyzować bo smierdziało spalinami. Co mnie nie pokoi to to ze mam filtr, który zapewne by rozproszył ten dym i bym dostał dawke "niewidzialnego" powietrza. Teraz moje pytanie: skad moze brac się ten dym?

-Czy jest to jakis wyciek w klimie i to ten gaz?

- Czy poprostu Jelcz mnie zadymił?

Z góry dziękuje za pomoc, a na dole dołanczam jedną fotke z tej trasy :mrgreen:

http://img73.imageshack.us/img73/4020/wycieczka0506pk.jpg

Opublikowano

Wydaje mi sie ze Jelcz Cie zadymil. Tak w gruncie rzeczy to nie wiem czy w klimie jest w ogole co sie dymic (w srodku auta)

Jezeli chodzi o filtr to teoretycznie jest tylko pytanie czy ty go kiedykolwiek widziales i czy kiedykolwiek go wymieniales.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uspokój się, tak ma być i jest ok. To nie dym, tylko zresublimowana para wodna (maluteńkie kryształy lodu). Najpierw jest filtr, a potem parownik klimatyzacji. Szczególnie często się tak dzieje, jeżeli w bardzo gorący dzień włączasz i wyłączasz klimę. Ogólnie nie trzeba tego robić, wystarczy ustawić pokrętła temperatury na odpowiednią i układ sam będzie regulował. Możesz zapomnieć o bawieniu się klimą. Obie wewnętrzny przy smrodach na drodze jest pożyteczny - też używam.
Kai