Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , ostatnio zaczeło wywalac mi troche błedow w samochodzie okazuje sie ze niby czujnik lewego tylnego koła siada . Z 3 miesiace temu mialem podobna sytyacje ze zaczęło mi łapac te koło i wyskakiwały te same błedy tj. abs esp i od recznego . Wtedy najpierw popsikałem styki i czujnik wykasowałem bład i było wszystko ok . Teraz juz ta czynnosc nic nie dała i widze ze czujnik jest jakby troche zjechany jakby chaczył o cos w srodku i moje jedno pytanie jest takie o co dotyka/zczytuje bo ten "pierscien"? czy co to jest tez w jakiejs czesci rysowny przez ten czujnik . Drugie pytanie czy mogę tą część samą wymienic czy musze cała piaste kupic ? Jesli moglby ktos dac link z tą części bym był bardzo wdzieczny :)

Bo najprawdopodobniej mam tą czesc do wymiany bo jest krzywa tak ?? :?: :?: Bardzo prosze o pomoc , pozdrawiam :)

Opublikowano
czujnik abs wymieniony , problem dalej jest ten sam , najprawdopodobniej mam do wymiany pierscien absu . Tylko nie widze zbey był do kupienia chyba , po weekendzie musze pojechac do motoryzacyjnego moze cos znajdą :)
Opublikowano

Tzn jak oba ? Wymieniłem ten który był niesprawny :)

Jak narazie zrobiłem trochę km i problem zniknął zobaczymy na jak długo :D

Opublikowano
niestety dalej jest to samo ... chyba bede musial wymienic przegub bo na nim jest ten pierscien co sczytuje - w motoryzacyjnym moge kupic tylko cała półośkę ktora kosztuje okolo 600zł / co myslicie u kupnie uzywanej części ?
Opublikowano
Widzisz ja u siebie to samo miałem i wymieniłem oba i było po sprawie tak wiec spróbuj czujnik nie kosztuje chyba duzo? Powodzenia zycze :cool2:
Opublikowano

po co mam oba wymieniac jak nic na komputerze nie pokazuje ,a na dodatek jest obcierany pierscien w jednym miejscu , najwidoczniej jest krzywy .

Czy moze wie ktos co oznacza błąd 29DD ?? :?:

Opublikowano
poloska wymieniona i juz jest jak narazie wszystko okej i mam nadzieje ze juz tak bedzie :) ewidentnie był przecierany pierscien absu na przegubie dlatego łapało . Dzieki za odpowiedzi , szkoda ze nie udalo sie odp co to za bład . pozdro