Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zakupiłem E91 325i z 2006. W przyszłym tygodniu odbieram auto od Wuja w Niemczech. Jak sprawdzić czy akurat w moim egzemplarzu jest wadliwa partia tloków i czy jak będą, to co robić dalej? Z tego co już wiem, to auto było zrobione w Niemczech (w nr VIN jest "K") i teraz pytanie, czy wszystkie samochody miały felerny element montowany? Auto ma nalatane 212k serwisowane, wszystko sprawdzone i autentyczne. Cieszyłem się do momentu jak przeczytałem wątek dot problemu z tłokami w silniku N52B25 jaki właśnie ja posiadam. Ech...
Opublikowano
spytaj wuja jaka ma konsumpcje oleju, jezeli tak 1L/5000 km lub mniej przy tym przebiegu to czy sa dobre czy zle tolki, da sie sprawe ogarnac zazwyczaj. bez demontazu tloku nie ma metody sprawdzenia jakie masz tloki ale generalnie prawdopodnie masz te zle.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Nie wiem jakie jest zużycie oleju. Jak tylko samochód odbiorę, będę kontrolował olej na bieżąco... Tłoki KS zawsze przepuszczają, czy nieraz pracują bez zakłóceń?
Opublikowano
To nie chodzi o tloki KS czy innego producenta tylko o ich wersje, zanim bedziesz kontynuowac proponuje ci przeczytac kompedium wiedzy na temat silnika N52 (link w moim podpisie), sa tam odpowiedzi na twoje pytania.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie