Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH JAKO ZIELONY I NOWY NA FORUM SZUKAM ODPOWIEDZI MOŻE KTOŚ SIE Z TYM SPOTKAŁ ( zaznaczam, że szukałem odpowiedzi na forum aczkolwiek jakoś nie udało mi się odszukać intersującego mnie tematu )

DO rzeczy

jestem po wymianie kpl. kół z oponami letnimi, przed wymianą wszystko działało a dokładnie chodzi mi o wskazania ciśnienia w oponach

po wymianie niestety postępując zgodnie z instrukcją, nie mogę zresetować RDS,

URUCHAMIAM wszystko podczas jazdy system sam powinien przyjąć i zatwierdzić prawidłowe ciśnienie w oponach, które było ustawione zgodnie z instrukcją i danymi

wyskakuje komunikat podczas jazdy trwa resetowanie RDS ... a po paru kilometrach informacja że niestety nie powiodła się akcja

może ktoś pomoże ?

Opublikowano
odpowiem tak, są to kupione koła z oponami letnimi z NIENIEC , felgi dedykowane do f10 a czy są czujniki powiem szczerze nie wiem
Opublikowano
No właśnie, masz ten system który podaje konkretnie wartość ciśnienia w każdym kole? To od niego musisz mieć tez czujniki w każdym kole. Bez nich nie będzie działać. A pewnie ich nie masz w tym nowym komplecie bo na pewno byś o tym wiedział ze względu na cenę, czujnik jeden kosztuje coś około 400zl chyba.
Opublikowano
czyli pozostaje zmienić na poprzednie koła z czujnikami ewent. jeździć z kontrolka i denerwującymi powiadomieniami??
Opublikowano
Nie, sam zawór nie wystarczy :)

Musisz kupić 4 czujniki. Ostatnio kupowałem z tej aukcji, są nowe, działają i są w dobrej cenie.

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6091422221&reco_id=a1ce6ecb-f7e5-11e5-b069-02dc9f0d2bc7&ars_rule_id=201

kolego ale myślę że chyba u mnie nie będzie tak kolorowo raczej w 5 sa inne czujniki te, które Podałeś w linku sa rzeczywiście tańsze aczkolwiek nie widze aby nadawały się do 5 - TAKŻE CHYBA troszkę musze poszukać

a może ktoś się orientuje jaki dokładny typ jest w F10 Z 2014r ??

może ktoś zakupił w dobrej cenie i podzieli się to cenną informacja :)