Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Od pewnego czasu świeci mi kontrolka poduszki powietrznej. Mam kilka pytań do tego:

- czy to prawda że gdy świeci ta kontrolka samochód nie przejdzie przeglądu?

- czy może mieć na to wpływ wymiana kierownicy przez poprzedniego właściciela?

- i czy jest tutaj jakaś osoba z okolic Katowic (ewentualnie woj. Śląskiego), która mogłaby się przyjrzeć sprawie?

Opublikowano
Wszystko zależy od diagnosty na SKP. Co do wymiany kierownicy, jak najbardziej może się świecić kontrolka od wymiany. Być może nie został odłączony akumulator przy wymianie. Wszystko wyjdzie po podłączeniu pod komputer i najlepiej od tego zacząć.
Opublikowano

Dziś byłem na serwisie. Jedyne co się dowiedziałem to że problem jest z poduszką kierowcy oraz nie jest to błąd, który można skasować. Może być tak że tej poduszki tam po prostu nie ma?

Słyszałem że można włożyć jakiś rezystor aby problem zniknął (nie od mechanika :D ). Co o tym sądzicie?

Opublikowano

No to na co czekasz, zajrzyj tam. 2,7ohm ale gdyby był, to kontrolka by się nie paliła.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka