Skocz do zawartości

Problem z temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

Witam, tak jak w temacie. Kupiłem 3 tygodnie temu E39 520i. Wszystko grało, nie grzała się nawet przy bączkach, czy ostrzejszej jeździe. Wczoraj jak wróciłem z około 20 minutowej drogi to usłyszałem syczenie spod maski, gdy otworzyłem zobaczyłem, że z węża górnego do chłodnicy wydobywa się para wodna, naciskając go syczenie się zwiększało. Wyjąłem więc wadliwy wąż i go załatałem. Po założeniu szczelnego węża problem grzania się wręcz uległ pogorszeniu. Teraz po 7km jazdy temperatura wzrasta do 130 stopni, co dla mnie jest wartością maksymalną. Pytanie natomiast brzmi - co może być przyczyną? Dodam że płyn chłodniczy jest, jednak po rozebraniu zobaczyłem ze poprzedni właściciel zalał zwykłą wodę. A wiskoza działa.

Opublikowano

Przy zdejmowaniu węża na pewno układ się zapowietrzyl nie ma innej opcji. Musisz odpowietrzyc układ.

Nie łataj nic tylko wymień ten wąż

Opublikowano
Przy zdejmowaniu węża na pewno układ się zapowietrzyl nie ma innej opcji. Musisz odpowietrzyc układ.

Nie łataj nic tylko wymień ten wąż

łatanie na długo i tak nic mu nie da a wąż górny dopasuje bez problemu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.