Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuje zakup 19 styling 166 z M5, na felgach są założone opony 255/40 przód i 285/35 tył. Pytanie czy ktoś jeździ, ma założone takie opony ponieważ czytałem że przednie mogą ocierać o amortyzator. Dla porównania mam zimowe opony 225/55 R17 po przeliczeniu w kalkulatorze rozmiaru wychodzi że opona 255/40 R19 będzie miała tylko o 7.3mm większa średnicę co moim zdaniem nie powinno stwarzać problemu.

Opublikowano
nie martw sie nic jesli to orginal a nie podroba ma odpowiednie et ktore wynosi 12 przod wiec nic nie bedzie obcieralo :norty:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Mam z przodu 255/40 R19 i ociera ale bardzo delikatnie o nadkole i przy max skręconych kolach po za tym nic więcej się nie dzieje i na pewno nie ociera o amorka, auto fabrycznie obniżone.
Opublikowano
Sprawdzałem dzisiaj przy zimówkach to między amorek a opone cieżko palec wsadzić, więc jest tam bardzo mało miejsca. Felgi na 100% oryginalne ET 12 i 28. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?
Opublikowano

ja mam u siebie S166, 245/35/19 przód, 275/30/19 tył, sprężyny eibach sportline i nic nie obciera.

pozdrawiam

Opublikowano
To że 245/35 pasują idealnie to wiem, zastanawiam się jak będzie z tymi 255/40 bo nie chce kupić felg z oponami z których potem żurek będę gotował :)
Opublikowano

mi 245/45/18 potrafiły przytrzeć więc tym bardziej i 255/40/19 może przytrzeć.

Inna sprawa że podobno niektórym nie przyciera przy zwiększonym rozmiarze..

Ryzyk fizyk.. Jak nie przymierzysz i nie pojeździsz to nie dowiesz się na 100% czy będzie poprawnie czy nie..