Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie krótkie pytanie.

Woda mi się nie gotuje, nie paruje, węże są chłodne, można się złapać, a licznik szybko po 5min jest już na środku, termostat otwiera się na kresce za pionem, a przed czerwonym, czy to może być zepsuty czujnik temperatury? licznik ?

1. Gdzie się on znajdmuje ?

2. A co to za czujnik? zaznaczony na żółto? czy to jest własnie od temperatury ?

http://www26.zippyshare.com/v/jqlpCVft/file.html

Ps. jak zamienić 1,2,3 itp. kreski,aż do czerwonego na stopnie Celsiusza ? to jaki jest odpowiednik tempetarury ? środek 95*C? czerwone 120*C?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano
element zaznaczony na żółto to czujnik wałka rozrządu. czujnik temperatury na zegary znajduje się w głowicy, aby się do niego dostać trzeba zdjąć górną część kolektora dolotowego. zależnie od daty produkcji auta czujnik będzie się różnił położeniem i kształtem. temperatura mniej więcej się zgadza 90 i 120 stopni
Opublikowano
Witam, mam takie krótkie pytanie.

Woda mi się nie gotuje, nie paruje, węże są chłodne, można się złapać, a licznik szybko po 5min jest już na środku, termostat otwiera się na kresce za pionem, a przed czerwonym, czy to może być zepsuty czujnik temperatury? licznik ?

1. Gdzie się on znajdmuje ?

2. A co to za czujnik? zaznaczony na żółto? czy to jest własnie od temperatury ?

http://www26.zippyshare.com/v/jqlpCVft/file.html

Ps. jak zamienić 1,2,3 itp. kreski,aż do czerwonego na stopnie Celsiusza ? to jaki jest odpowiednik tempetarury ? środek 95*C? czerwone 120*C?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

czujnik jest wkręcony w głowicę i wygląda tak sensor_13621703993_coolant_temp_sensor_side.jpg

chociaż bardziej obstawiałbym, że to termostat

Opublikowano
Rafał- to jest czujnik od wersji po lifcie. Przed liftem są 2 czujniki i wyglądają inaczej.

a faktycznie po lifcie jest jeden podwójny i zaślepka, a przed liftem dwa