Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Wczoraj gdy wracałem z pracy miałem taką oto sytuacje, zapalam samochód i od razy na czerwono ikonka auta na podnośniku wraz z wykrzyknikiem (tak jak od ręcznego) który świecił się cały czas podczas jazdy... Jakiś różnic w jeździe nie zauważyłem, gdy zajechałem do domu zgasiłem i odpaliłem samochód jeszcze raz pomyślałem że może jakiś błąd lecz nadal to było... Wiem że wykrzyknik to albo mało płynu hamulcowego albo kończą się klocki a samochód na podnośniku to chyba przegląd. Dzisiaj chciałem zobaczyć stan klocków odkręciłem koła, sprawdziłem czy jest płyn hamulcowy i z ciekawości odpaliłem maszynę o dziwo dzisiaj już nie zapala się żadna z kontrolek wymienionych wcześniej nie wiem czy to chwilowy błąd czujnika czy co ? Czy muszę się tym martwić ? Czy jak nic się nie będzie przez najbliższy czas zapalać to mogę spać spokojnie ?
Opublikowano
Sprawdzając poziom płynu hamulcowego odkręcałeś korek (prawda? :) ) w którym jest czujnik poziomu płynu hamulcowego . W moim aucie ta kostka która wystaje nad korkiem jest wrażliwa na ruch i kiedyś auto mi również wysypało błąd. Wypiąłem, przetarłem, wpiąłem i cisza :)
Opublikowano
No tak zrobiłem :) jakby coś było nie tak to kontrolki same z siebie nie zgasłyby prawda ? A od tamtej pory kilka razy już jeździłem i cisza :) Więc to rzeczywiście błąd czujnika :P
Opublikowano
Skoro problem zniknął wraz z ruszeniem kostki, a innych objawów brak, to wydaje mi się że możesz być spokojny. :cool2: