Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki problem w swoim e36 ze pewnego razu chciałem otworzyć drzwi z tyłu z prawej strony no i nic, ciagne za klamke wewnatrz zewnatrz i sie nie da, ryglem do góry do dołu probowalem wszystkiego i nic, dodam ze na klamce zewnetrznej nie ma oporu, tak jakby wisiala luzno, co to moze byc i jak to naprawic? ;/ dzieki za pomoc

Opublikowano
zapewne klamka zewnętrzna ma urwane aluminiowe cięgno które naciska na zamek. Musisz zdemontować boczek. 2 śruby są prze uchwycie do zamykania, jeśłi masz korby to musisz ją zdjąć (śruba pod zaślepką), wykręcić grzyba i umiejętnie podważać boczek aż wyskoczy. pod boczkiem będzie mata a za nią 3 cięgna. Ciebie interesuje to idące do klamki wewnętrznej- w celu otwarcie drzwi ciągniesz za nie w kierunku przodu auta. Dalej diagnoza, naprawa i działające drzwi :)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam wszystkich na forum jestem nowy.

piszę tu bo mam problem z zamkiem tylnych drzwi

nie da się zamknąć cały czas mozna je otworzyć klamką i wewnętrzną i zewnętrzną.

z pilota tez nie blokuje bolec wsuwa się i wysuwa a nawet jak od wewnątrz wciskam bolec drzwi można bez problemu otwierać. zauważyłem to dopiero wczoraj a od kiedy tak jest to nie wiem.

strach pomyśleć jakby jakiś zainteresowany ogolił mi fanty z wnętrza.

ma ktoś jakiś pomysł. boczek mam zdjęty zamek poluzowany. próbowałem cięgnem wciskać brzmi tak jakby zamykało ale nie zamyka.

proszę o pomoc jutro wyjeżdżam na urlop a nie zostawię auta z otwartymi drzwiami 800km od domu

sprawa nieaktualna. poradziłem sobie z tym szajsem.

jbc, wyłamał się plasticzek od suwniczki siłownika centralnego zamka i blokował rygielek który nie poruszał się pełny zakresem co uniemożliwiało zamykanie zamka