Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam czego dotyczą błędy na zdjęciach?

Podczas jazdy oświeciła się tryb awaryjny skrzyni po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu błąd znika i za kolejne 30km się pojawił oczywiście po zgaszeniu silnika znowu znika na Inpie takie blędy. :roll:

20160317_101341.jpg

20160318_171511.jpg

20160318_171549.jpg

20160318_171636.jpg

20160318_171650.jpg

Edytowane przez micsmo
Opublikowano
Mi to wygląda na błąd komunikacji na magistrali CAN , m.in do licznika i CAS. Warto przeskanować też inne systemy co nam powie coś więcej i użyć niekoniecznie INPY, bo ta nie wszystko łapie i generalnie wg mnie jest dość nieczytelna. Gdzieś musi być chwiejny, skorodowany styk. Np często olej ze skrzyni leci wiązką (dokładniej wtykiem) do niej wchodzącą i można zerknąć jak tam wygląda. Błędy to nie wszystko i należy patrzeć na wartości rzeczywiste co do komunikacji między poszczególnymi modułami.
Opublikowano

Właśnie zauważyłem na aku zaśniedziałe mocno klema poczyściłem zobaczymy czy pomoże jak nie to w pon na kanał podjadę zerknąć pod skrzynie. Chociaż nie powinno być żadnego wycieku bo pół roku temu wymieniałem olej z filtrem w skrzyni.

Niestety nic to nie pomogło będę zmuszony jutro jechać do mechanika od skrzyń.Jakiś mechanik z okolic Rybnika znacie?

http://s12.postimg.org/5djzd1l4p/20160320_105148.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Sprawdzałeś może regulator napięcia przy alternatorze? Moja Bunia miała podobne symptomy skrzynia przechodzila w tryb awaryjny, ktory znikal po ponownym uruchomieniu samochodu, a powodem tego był regulator napiecia, ktory strzelal chwilami napięciem po 18V i smochód głupiał (np. sam włączył wycieraczki i nie dało sie ich wyłączyć).

PZD P