Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szyby jaki procent prżyciemniania. ?

Dokładnie nie wiem ile ma procent przyciemnienia, ale chyba widać że z tyłu maxx ... a z przodu mogę Ci powiedzieć że ma przepuszczalności z 5 albo 10 procent już dokładnie nie pamiętam bo dawno mi mierzyli na przeglądzie :D :D

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Masz takie same objawy po wymianie podpory ? Tylko nie mów że Febi :mad2:

Z wyjęciem łożysk nie będziesz miał problemu, nie robiłem akurat tego sam, ale powinieneś dać radę .... spokojnie, jakoś wyjdzie :cool2:

Dokładnie to samo, tylko na początku olałem, myślałem że może przestanie, a teraz jest to już nie do zniesienia :cry: podpory febi, z resztą na forum już kilka przypadków właśnie z tymi podporami widziałem. ja kupiłem łożyska FAG i trzeba to przełożyć jak najszybciej :)

Opublikowano

Febi dało ciała z tymi łożyskami, ja kupując Febi myślałem że firma okey, a okazało się wiadomo...

Z Faga kupiłeś, to wymieniaj szybko i będzie cisza, boo wiem jak to denerwuje... szok :mad2:

Opublikowano
Jeśli mam 2 podpory febi i któreś łożysko wyje i chce wymienic oba to są takie same czy sie rożnią wymiarami bo nie wiem jakie zamowic?
Opublikowano
Dzięki wielkie :) a ty zmieniłeś juz?

nie ma sprawy, ja jeszcze nie, bo nie mam kanału i czekam aż u znajomego będzie miejsce żeby wieczorem wjechać... a strasznie mnie to już wk*rwia :mad2: mam nadzieje, że przed świętami sie uda to ogarnąć...

Opublikowano
SKF, FAG, KOYO to jest wszystko górna półka więc w zasadzie bez znaczenia :)

Dokładnie :mrgreen: Kolega ma rację :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Mała zapowiedź tego co będzie. Po długim czasie... nadszedł czas na poważne zmiany w wyglądzie, a więc tak

Kupiłem Przedni zderzak M pakiet kompletny:

-Z halogenami (+ nowa wtyczka do halogenów ) i Kratką

-Wloty M pakietowe

-Nadkola M pakietowe

-Ślizgi

+ Progi M Pakiet i Zderzak tylny

Do tylnego zderzaka kupione nowe ślizgi

Edytowane przez Szumi159
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nareszcie znalazł się czas na zrobienie małej sesji po wymianie już wszystkiego :mrgreen: Na zimowym komplecie...

Wygląd moim zdaniem się stanowczo zmienił, długo się zbierałem żeby to wszystko było jak się patrzy... jestem przeciwko wymianie tylko zderzaka z przodu i end... dla mnie była by to strata czasu.

:mrgreen:

Edytowane przez Szumi159
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gdzie kupowałeś mpakietowy set? Można zapytać ile Cię wyniosła cała impreza? Ewentualnie priv, gdyby to była tajemnica :)
Opublikowano
Gdzie kupowałeś mpakietowy set? Można zapytać ile Cię wyniosła cała impreza? Ewentualnie priv, gdyby to była tajemnica :)

Żadna tajemnica, każdy orientacyjnie wie po ile co chodzi :mrgreen:

To tak:

Wloty powietrza na tarcze 2x100 200

Nadkola 2x130 260

Zderzak kupiłem kompletny ze wszystkim i w komplecie miałem ślizgi 1200

Zderzak tylny i ślizgi 800

Progi 500

Jeszcze do tego spinki do zderzaków wszędzie nowe zakładałem do progów, to już małe koszty :D

3 złote wychodzi, za tyle spokojnie wszystko kupisz, za same części i do tego jeszcze malowanie, to już zależy gdzie chcesz malować, ceny są róże, zależy ile od elementu lakiernik bierze :mrgreen:

Opublikowano

Mam ten sam kolor tylko pomaranczowe kierunki i od dwoch lat nosze sie z wymiana na mpakiet, warto 8-)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam ten sam kolor tylko pomaranczowe kierunki i od dwoch lat nosze sie z wymiana na mpakiet, warto 8-)

Opublikowano

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Po długiej nieobecności ... spowodowana brakiem czasu

Autko dalej bije kilometry :mrgreen:

Ostatnio wymieniono, jakiś już czas temu. Zalany nowy olej + Wszystkie filtry oraz Hamulce tył kompletne tarcze Zimmerman + Klocki ATE jak na przodzie, jak dla mnie dobrze się sprawują + Ręczny i póki co to wszystko okey :mrgreen:

Nałożona nowa warstwa Collinite 915 :D

Wjechał też nowy Grill Shadow Line, zakupiony na allegro :cool2: Grill :cool2: Polecam starannie wykonany, nie odbiega od ori. Ten poprzedni sam malowałem i po jakimś czasie zyskiwał sporo odprysków :duh:

Fotka wygrzebana na kompie, dawno temu :mrgreen:

Edytowane przez Szumi159
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

W ostatnim czasie zostało zrobione kilka małych rzeczy :mrgreen:

Wymiana świec na BERU Komplet. Przy okazji został generalnie wyczyszczony kolektor ssący i EGR, wszystkie uszczelki od kolektora były ostatnio wymieniane podczas poprzedniego czyszczenia na Victor Reinz około roku temu, nie ma potrzeby ich teraz wymieniać tak uważam

Od pewnego czasu zaczęło coś pukać z tyłu na drobnych nierównościach, tak jakby łącznik stabilizatora. Postanowiłem jechać na stację diagnostyczną żeby sprawdzić Pan diagnosta :mrgreen: tylnią oś, sprawdza sprawdza nic nie widzę wszystko okey :duh: A jakiś czas temu widziałem że prawy tylni amortyzator pocił się i mówię to, a on na to że to nie świadczy o tym że to on puka :duh: a Amortyzatory po 75 %. Postanowiłem wymienić amortyzatory tak jak przypuszczałem i pukanie znikło cisza :mrgreen: Dokładnie nie wiem czy to wina poduszki czy samego amortyzatora bo wymieniłem wszytko razem.

Wymieniono na Sachs + Odboje, Poduszki amortyzatora

Już po akcji z amortyzatorami jeszcze doszły na zapas nowe Łączniki stabilizatora z tyłu i gumy stabilizatora LEMFORDER + uchwyty mocujące

Edytowane przez Szumi159
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brawo dla Pana diagnosty :cool2: a podobno przepisy się zaostrzyły..byłem przed świętami autem, które sprzedałem znajomemu kilka dni wcześniej, bo zaoferowałem się, że skoro auto miałem 5 lat to zrobię ten przegląd, niby w pełni sprawny, ale kto wie co pojawi się w 15-letnim aucie :roll: jak się okazało nic, tylko regulacja świateł a przegląd wyglądał dokładnie jak 5 lat temu, żadnego sprawdzania spalin. Jak widać wycieki z amortyzatorów to też nie problem. Serwis bardzo ładny :wink: świece bez problemu wyszły?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.