Skocz do zawartości

e38 3.5 m62tu b35 przerywa, nie reaguje na cewki v8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z silnikiem w e38 98r. m62tu b35 v8

mianowicie slinik po odpaleniu nie pracuje na wszystkie cylindry i czuć niespalone paliwo, w samochodzie nie ma gazu(LPG)

cały silnik się trzęsie

cisnienie w cylindrach ok

odma ok nowa

swiece nowe

cewki ok

wrażenie jest takie , że nie reaguje na jedna głowicę ( przy odpinaniu cewek)

cały problem polega na tym ze raz wydaje sie że chodzi dobrze a raz nie (w zasadzie nie chodzi )

komputer nie pokazuje żadnych błędów jeżeli chodzi o wypadanie zapłonów

jest tylko jeden błąd 1 rząd cylindrow strona dolotowa vanos ( jak dobrze zapamiętalem )

obszukałem chyba juz cały internet :) i nie uzyskałem odpowiedzi na moj problem

Pozdrawiam :cool2: :mad2: :mad2: :mad2: :idea:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajdź DIS i zrób porównanie rzeczywistych parametrów z określonymi w dodatkowych funkcjach - wtedy zobaczysz i błędów i problem.
Opublikowano
A może czujnik położenia walka rozrządu padł dla tego na jednej głowicy nie ma zapłonu. Te czujniki tak mają ze potrafią raz działać raz nie dla tego raz silnik chodzi normalnie a raz wcale.
Opublikowano

Witajcie

zagadka rozwiązana

przyczyna tego stanu były źle ustawione vanosy

teraz na silniku można monete stawiać

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

robiłem rozrząd po zmieleniu ślizgu prawego jak sie patrzy z przodu i slizg U z oderwanym ślizgaczem

:norty: :mrgreen: