Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie przysłał więcej żadnego zdjęcia, może spróbuje uzyskać kilka wcześniejszych. Nie znam niemieckiego zupełnie, szkoda, że to nie angielski to byłaby inna bajka :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z niebitym E46 rdza nie ma nic wspólnego.
mam e46 z 2002r nigdy nie bita,jezdze nia juz drugi rok i zero rdzy gdziekolwiek

Przejedźcie się panowie tak z dwa, trzy sezony po szutrze, płytach, czy innych drogach dojazdowych. Powiedzmy tam, gdzie się ktoś dopiero wybudował na nowym osiedlu, a droga asfaltowa dopiero w planach.

Czwartego sezonu wasze oryginalne błotniki przednie nie dożyją. Twarde nadkola, tarcie o blachę, nie ma cudów.

Opublikowano
Ktoś z kolegów tutaj obecnych zna płynnie niemiecki żeby grzecznościowo w moim imieniu zadzwonić lub naskrobać maila do tego warsztatu w Niemczech ? Może auto jest tego warte, może po prostu wykryje tylko kolejne próby naginania prawdy, zobaczymy :wink:
Opublikowano

Napisz maila, albo zapisz sobie o co chcesz zapytać, idz do tłumacza i za 20-30zł wykona telefon. Albo spróbuj po angielsku, wszakże dojcze niechętnie szprechają w tym języku, ale może?

Jak bardzo ci zależy na tym aucie, to tak zrób.

Opublikowano
Jest w przystępnej dla mojego budżetu cenie, ma wyposażenie o jakie mi chodzi czyli 4 elektryczne szyby, szyberdach, kierownica wielofunkcyjna. Nie szukam auta z ciemnymi szybami, obniżonego, ze zrobionym przelotem czy innym dolotem dla lepszego dźwięku itd. więc wpadło mi w oko to auto ale też nie chciałbym się napalić i naciąć na minę, że auto w Niemczech kupione od speca od napraw powypadkowych i również handlarza :wink: Stąd ten temat na forum żebym mógł zasięgnąć Waszej opinii, osób bardziej doświadczonych - ja poszukuje pierwszego swojego auta dlatego nie ukrywam, że skaczę też trochę między markami i modelami aż trafiłem tutaj :)
Opublikowano (edytowane)
Przejedźcie się panowie tak z dwa, trzy sezony po szutrze, płytach, czy innych drogach dojazdowych. Powiedzmy tam, gdzie się ktoś dopiero wybudował na nowym osiedlu, a droga asfaltowa dopiero w planach.

Czwartego sezonu wasze oryginalne błotniki przednie nie dożyją. Twarde nadkola, tarcie o blachę, nie ma cudów.

Kolego - mieszkam przy takiej drodze 5 lat - mało tego, że mam szuter to do tego pomieszany z gruzem betonowym, kamieniami, i pokruszonymi cegłami. Jeżdzę sobie tak codziennie kilka razy po tej drodze i jak nie chce rdzewieć, tak nie chce..... :cool2:

Powiem Ci więcej - z racji wykonywanego zawodu jeżdżę często po takich drogach ( kilka razy utopiłem już "wszędołaz" w błocie, śniegu ) - nie tylko po tej, przy której mieszkam. Jedyną bolączką jaką odczuwam to niskie zawieszenie :cry2:

Edytowane przez piotr2569
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Daleko masz do tego Staszowa?

2. Co chcesz wiedzieć od Niemca?

Tak patrzę na te zdjęcia i niezły z tego przodu kameleon.

Opublikowano
"Tego" Niemca niech o nic nie pyta, ewentualnie niech sprzedawca pokaże skan z innymi serwisami i tam dzwonić lub pisać. Głowy nie dam, ale myślę że nie pokaże :D
Opublikowano
1. Daleko masz do tego Staszowa?

2. Co chcesz wiedzieć od Niemca?

Tak patrzę na te zdjęcia i niezły z tego przodu kameleon.

Do Staszowa mam 115 km w jedną stronę. Chce wiedzieć z ostatnich wpisów czy auto było serwisowane w jednym czy w wielu różnych warsztatach (o ile w warsztatach samochodowych :) ) bo oryginalne wpisy z ASO są do 2008 roku.

Co z przodu rzuciło Ci się w oczy ? Różne odcienie maski, błotników itd. ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Różne odcienie maski, błotników itd. ?

O to mi właśnie chodziło. Jak masz 115km to nie jest to chyba jakaś odległość zaporowa i można się przejechać zobaczyć co tam siedzi pod tymi zmienianymi blachami. Myślałem żeby się tam przejechać i to zobaczyć, bo mam jakieś 50km ale musiałbym ogarnąć jakiegoś kolegę, co się zna na rzeczy. Ale w sumie masz niewiele dalej :P