Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wymienilem zarowke ksenonowa, po zamontowaniu do relfektora nie swieci.

Zarowka jest dobra, po podlaczeniu na zewnatrz z zaplonikiem wszystko dziala, po wlozeniu w obudowe przestaje.

Problem polega na przeplywie pradu w pierscieniu mocujacym zarowke jest tam blaszka kontaktowa ktora laczy zaplonnik z obudowa reflektora do ktorej wklada sie zarowke, po zamonowaniu jak zaloze izolacje na ta blaszke zarowka w reflektorze swieci.

Nie wiem co jest grane, raczej nie chce w ten sposob jezdzic bo nie wiem za co odpowiada to polaczenie, czy nie wyjdzie jakis inny powazniejszy problem ( jezeli nie bedzie tego kontaktu)

Czy ktos moze pomoc :

- wie o co chodzi do czego sluzy ten kontakt , za co jest odpowiedzialny

- moze ktos wie jaka jest przyczyna takiej sytuacji

-

pozdr

Marcin

Opublikowano

dzieki, jest to jakas opcja,

troche boje sie wyciagac drugi reflektor, nie mowiac juz o jego rozebraniu, nie chce czegos uszkodzic ale chyba nie ma wyjscia

Opublikowano

nie masz wyjścia inaczej nie dojdziesz , to co pokazałeś na zdjęciu to pierścionek , jest on po to aby żarówka przylegała do mocowania soczewki , zakładamy cewkę/zapłonnik odblokowuję się blokada i możemy zamontować wtyczkę zasilającą ,

nie chcę wykrakać ale oby nie poszła przetwornica , wsumie zostaw ją na sam koniec , wymień podmień cewkę

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano

Cewka/zaplonik jest ok, po podlaczeniu jej do samej zarowki zarowka sie swieci

co tu jest zatem przetwornica?

ten element aluminiowy ktory jest przykrecony pod reflektorem?

• 1 rok później...
Opublikowano

I jak znalazles przyczyne?

Mam to samo w moim 645. Padl ksenon i modul pod lampa. Wymenilem na nowy, nowa przetwoenica, nowy zarnik i nadal nie dziala. Dodam ze dzialaja ringi i swiatla dlugie. Ktos cos??

• 5 miesięcy temu...