Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. N42b20a. Dziwne zachowanie na wolnych obrotach, raz chodzi elegancko i równiutko, a innym razem czuć jak silnik się delikatnie telepie.(laik by nie cyknął ale ja czuje) Obrotu równe ale czuć że coś jest nie git. Stop na jednych światłach, telepie, drugie światła, telepie, na trzecich nagle mu się czknie i problem znika:) oczywiście do następnego razu czyli przeważnie do następnego dnia. Ktoś miał może podobny problem z tym motorkiem???

Dzieki za podpowiedzi!!!

Pozdrawiam Filip.

Opublikowano
Pod kompa podłączona, zawsze te same błedy 2731 sterowanie wałkiem wlot i 2783 przepływka. Dzisiaj wymieniam czujnik wałka i przepływke ale na nic nie licze:(
Opublikowano
Stawiam na sonde lambda. To samo było u mnie w tym samym silniku. Po wymianie silnik pracuje dużo lepiej.

ile tam jest tych sond??? komp mówi ze są 4 albo 2

Opublikowano
mam kolego ten sam problemy tylko zamiast przepływki wywaliło mi błąd 27BB-funkcja sterowania wałkiem rozrządu zaworu wylotowego. Napisz czy wymiana czujnika coś dała
Opublikowano
mam kolego ten sam problemy tylko zamiast przepływki wywaliło mi błąd 27BB-funkcja sterowania wałkiem rozrządu zaworu wylotowego. Napisz czy wymiana czujnika coś dała

Powiem ci tak, wymieniłem ten czujnik wałka wlotowego i chyba jest git, mówie chyba bo musze pare dni pojezdzic żeby nie przechwalić dnia przed zachodem słońca:) Na razie zrobiłem może 20km. Nadzieje daje to że spalanka spadła z +-15l do +-12,5l (krótkie odcinki w centrum Poznania, auto nawet sie nie rozgrzeje ) awaryjnie już zamówiłem też wylotowy. Idą Św więc troche pojeżdze i wtedy powiem już konkretnie.

Pozdro.

Opublikowano

Powiem ci tak, wymieniłem ten czujnik wałka wlotowego i chyba jest git, mówie chyba bo musze pare dni pojezdzic żeby nie przechwalić dnia przed zachodem słońca:) Na razie zrobiłem może 20km. Nadzieje daje to że spalanka spadła z +-15l do +-12,5l (krótkie odcinki w centrum Poznania, auto nawet sie nie rozgrzeje ) awaryjnie już zamówiłem też wylotowy. Idą Św więc troche pojeżdze i wtedy powiem już konkretnie.

Pozdro.

Dzięki kolego czekam na info jak trochę pojezdzisz (może być priv)

Pozdrawiam