Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chce zamontować oryginalny hak holowniczy wypinany, zwykle sprzedawcy oferują haki z oryginalnym modułem, ale jest tylko moduł i wtyczką z uciętą wiązką. Czy dysponuje ktoś schematem podłączenia tego modułu? Czy mimo modułu konieczne będzie jakieś kodowanie? Czy uniwersalne moduły haka do aut z CAN też da radę podłączyć?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Jedyny minus jaki widzę przy module uniwersalnym to czujniki parkowania, wydaje mi się że te uniwersalne allegrowe moduły nie mają wyjścia i możliwości deaktywacji czujników.

Czy czujniki tylne można wyłączyć z poziomu idrive (auto mam 2 dni więc nie ogarnalem jeszcze tego)? Wtedy nie byłby to problem z czujnikami, poprostu bym je wyłączał przy zamontowanym haku.

Opublikowano
wpinanie się z takiej wiązki uniwersalnej do PDC jest proste? zwyczajnie jakiś dedykowany przewód do podpięcia gdzieś przy sterowniku PDC?
Opublikowano
wszystko masz w instrukcji mantazu wiazki zupełnie bez problemu a nie jestem jakims mega znawca elektryki
Opublikowano

ok dzieki, znalazłem w necie sporo instrukcji montazu do modułów uniwersalnych do BMW, podłączenie jest łatwe.

Mam oferte do kupienia oryginalny hak z oryginalnym modułem i myślę jak ten oryginalny moduł podłączyć. Tam tylko moduł i ucięta wtyczka i żadnego schematu.

Opublikowano
Wy to macie problemy ja po prostu wyłączam PDC guzikiem i tyle bo mam moduł bez PDC

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

To właśnie pytałem czy tak się da wyłączyć :) faktycznie przed chwilą sprawdziłem przycisk PDC wyłącza czujniki po ich aktywacji, to mi wystarczy. Także zwykły moduł zakładam i tyle.

Wy to macie problemy ja po prostu wyłączam PDC guzikiem i tyle bo mam moduł bez PDC