Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od roku posiadam prawko a od jakiegoś czasu rozglądam się za Beemką. Jednak trochę się waham, bo nie wiem czy w moim przedziale cenowym (do 7000zł) dostanę jakiś sensowny egzemplarz. Głównie chodzi mi o niezawodność i aby był w miarę tani w utrzymaniu. Rocznik od 1997. Nie ukrywam, że najbardziej interesowała by mnie 346, ale czy jest możliwe żeby dostać go w tej cenie? Myślałem też nad e39 lub e36 - chyba bardziej przyziemne propozycje :) Także może coś doradzicie. Pozdro

Opublikowano

Do 7000zl to e36 . Nie ma szans na e46 w tej cenie chyba ze masz ochote na dolozenie 10 tys w rok w takiego trupa. Zreszta nie wiem czy za taka cene pchalbym sie w stare bmw bo Cie zeżre kosztami napraw

niezawodnosc i tanie koszty? To zapomnij o bmw :cool2:

Opublikowano
W tej cenie to raczej im starsze tym lepiej, 97 to już przecież jest auto 19letnie, bez znaczenia czy auto ma 25 czy 19 lat, liczy sie stan.
Opublikowano
Tylko ze za stan trzeba dobrze zaplacic, co z tego ze fura ma 20 lat. Sasiad ze wsi pasjonat bmw ma kilka sztuk w tym BMW E114 ponad 40 letni samochod a stan idealny. A wracajac do autora postu, to za 7 kola to max e36 jakies 316, oczywiscie nie liczac ze te 7 tys. to calkowity koszt, nie liczac pakietu startowego.
Opublikowano
To trochę mnie uziemiliście panowie powiem szczerze :D myślałem, że 7tys to i tak wystarczająco, bo koledzy kupili sobie właśnie e36 316i z lpg i złego słowa na ten samochód nie mogą powiedzieć, a wydali 5tys + wiadomo pakiet startowy
Opublikowano
Zasada jest taka, że im prostsze auto, tym mniej napraw. Trzeba tylko przy zakupie zwrócić uwagę, czy nie ma jakiś grubych spraw w aucie.