Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was być może miał okazję wynegocjować rabat większy niż 10% na przegląd w BMW ASO?

Miałem wcześniej Volvo i tam można było uszczknąć nawet 40%, podczas gdy w BMW nie chcą dać więcej niż 10%.

Opublikowano
raczej tak. Ja dostałem -30% w ASO Inchape na Prymasa w zeszłym roku na e90. A w zeszłym tygodniu an F31 zamiast zapłacić ok.850 zł za połówkowy serwis olejowy, po wymianie kilku zdań natury filozoficznej, uzgodniliśmy cenę 640 zł, co jest ok -25%.
Opublikowano
To ciekawe co mówisz, bo ja własnie byłem w Inchcape na Prymasa i twardo tam stoją na stanowisku. Rekomendujesz jakieś konkretne argumenty do negocjacji, które mogą do nich przemówić?
Opublikowano

Ja przed wizytą w Bawarii w Gdańsku napisałem na forum PW do nich i uzyskałem propozycje cen. Przyznam jednak szczerze, że nie wiem w jakiej wysokości były rabaty.

Ceny opisałem w wątku:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=293106

Doradca serwisowy oddając mi samochód i zapraszając na następny przegląd powiedział, że następnym razem jak do niego zadzwonię bezpośrednio to zaproponuje mi jeszcze lepsze ceny.

W serwisie olejowym znaczną część ceny stanowi olej 6l to czasami ponad 600 zł (liczą sobie po ok. 100 zł za litr). Dla przykładu cena 1 l oleju w sklepie online Bawarii.

http://www.e-bmwshop.pl/oryg-olej-bmw-ll04-5w-30.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio wysłałem do aso w de zapytanie o koszty dużego serwisu F31 320d.

Wersja z ich częsciami nieco ponad 400 ojro. Wersja samej roboty ~200 ojro.

Części wycenione przez nich na 280 ojro kupiłem na allegro za nieco ponad 500 zł.

Opublikowano

Panowie, serio, róbcie to w niezależnych warsztatach (ale porządnych), trzymajcie faktury.

Wg prawa UE nikt Wam nie cofnie gwarancji ani nie może robić z tego tytułu problemów. Można nawet używać zamienników.

A jeśli chcecie mieć wpisy dla kolejnego właściciela ---> patrz faktury. Czarno na białym.

Opublikowano
Panowie, serio, róbcie to w niezależnych warsztatach (ale porządnych), trzymajcie faktury.

Wg prawa UE nikt Wam nie cofnie gwarancji ani nie może robić z tego tytułu problemów. Można nawet używać zamienników.

A jeśli chcecie mieć wpisy dla kolejnego właściciela ---> patrz faktury. Czarno na białym.

Jesli chodzi o ochrone gwarancyjna sprawa jest prosta, nie ma koniecznosci dokonywania napraw w aso dopoki zachowane sa odpowiednie standardy wykonania uslugi.

Czasami jednak warto dbac o dobre uklady ze sprzedawca, aby korzysc ze wspolnych interesow byla obustronna. Na ostatni samochod dostalem dodatkowe 7% rabatu pod warunkiem zobowiazania sie przeprowadzenia wszystkich przegladow i napraw w aso. Jest to umowa nieformalna, ale trzymam sie jej, bo mam zamiar kupic u nich kolejne auto. Duza inspekcja przy 50 tys. kosztowala 2300 PLN i byla zlecona w aso, pomimo ze na samym oleju przebitka wynosila prawie 400%.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
u mnie nic specjalnego. zapytałem czy dadzą mi jakiś rabat bo ostatnio obiecali mi 30% ;). Czy dalej aktualne? I dali ok. 25%. nic więcej, bez wysiłku.
Opublikowano

Ja robię w ASO.

Moje części przywożę ze sobą (kupuje oryginalne).

Płace za sama robociznę.

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano

Kupowałem w polskich sklepach internetowych.

O leebmann nie pomyślałem.

Nazw sklepów Ci nie podam ale wszystko wygooglujesz.

Gdy wymieniałem tarcze i klocki też kupowałem w necie (oryginały), ceny nieporównywalne do ASO :lol:

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
Wczoraj zaliczylem zmiane klockow przednich i okazalo sie ze trzeba dodatkowo wymienic tarcze i to przy zaledwie 56 tys. przebiegu! GT to ciezkie auto i przy jezdzie w miescie szybciej zuzywa hamulce, ale tarcze powinny przetrwac przynajmniej dwa zestawy klockow. Po upomnieniu sie u serwisanta dostalem 12% rabatu.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
u mnie nic specjalnego. zapytałem czy dadzą mi jakiś rabat bo ostatnio obiecali mi 30% ;). Czy dalej aktualne? I dali ok. 25%. nic więcej, bez wysiłku.

25% rabatu na co dostałeś na części czy robociznę ?

Opublikowano
nie mam niestety faktury przed sobą, więc nie pamiętam. Wycenili całość robocizna + olej + filtr na ok 850zł. Zapłaciłem te 640zł w kasie. Niestety nie pamiętam ile co kosztowało i na której pozycji/pozycjach był rabat.
Opublikowano
nie mam niestety faktury przed sobą, więc nie pamiętam. Wycenili całość robocizna + olej + filtr na ok 850zł. Zapłaciłem te 640zł w kasie. Niestety nie pamiętam ile co kosztowało i na której pozycji/pozycjach był rabat.

Jak będziesz miał okazję to zobacz i daj znać - nie powiem 25% to nawet flota nie dostaje rabatu :)