Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Chce zamontować w drzwiach przednich podświetlane logo BMW. Dylemat w tym że w drzwiach nie mam światełka pod które mógłbym to podłączyć. Nie chciał bym ciągnąc przewodów z podświetlania w nogach. Myślałem by pociągnąć przewody z zamka drzwi . Rozbierałem teraz tylne drzwi i do zamka wchodzi kostka z czterema przewodami. Myślę że których z tych przewodów jest odpowiedzialny za podświetlanie światła w środku przy otwieraniu drzwi daje sygnał do środka i zapala się oświetlenie? Ma ktoś może jakiś pomysł? Nie chciał bym montować żadnych tzw. dodatkowych kontrolerów . Czytałem o tym na forum ale brak jest odpowiedzi. Tylko same komentarze że to wiocha ale mi się podoba i uważam że to indywidualna sprawa każdego.Dla zainteresowanych logo nie kolorowe tylko całe ładne białe 7W 3D dostałem od szwagra z Niemiec- bajka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jaki model i rocznik tego auta ,masz otwory na lampki w drzwiach? zewnętrzne lusterka masz podświetlane?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
A który przewód we wtyczce wpinany w kostkę do zamka od wiązki jest odpowiedzialny że daje sygnał do kabiny i zapala się światło? Może pod taki przewód podłączyć plus i wtedy będzie przerywany a minus przykręcić do drzwi tylko jak sprawdzić który to jest?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak prosto jak ty chcesz nie da rady :( szukałem wczoraj w schematach na WDS Diagram i nie znalazłem oświetlenia po drzwiami

Niech ktoś potwierdzi czy w X3 E83 2005 ma oświetlenie pod drzwiami

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Nie ma podświetlania w drzwiach. Dlatego myślałem by podłączyć pod przewód odpowiedzialny z włączanie światła w kokpicie po otwarciu drzwi.Inaczej będę musiał przeciągać przewód od lampki podświetlającej nogi a z tym jest dużo roboty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma podświetlania w drzwiach. Dlatego myślałem by podłączyć pod przewód odpowiedzialny z włączanie światła w kokpicie po otwarciu drzwi.Inaczej będę musiał przeciągać przewód od lampki podświetlającej nogi a z tym jest dużo roboty

Nie da rady :( to nie jest tak jak w maluchu instalacja u ciebie wygląda tak :

masz w kaźdych drzwiach włączniki otwarcia drzwi i przewody o nich idą do modułu GM i ten moduł dopiero wysyła prąd do oświetlenia ,niestety będziesz musiał przewody doprowadzic do oświetlenia na nogi i wtedy będzie wszystko jak naleźy

Opublikowano
Tez tak myślałem że podłączyć się pod przewody od lampki w nogach. Tylko taki problem jak przeciągnąć przewód do drzwi od środka . Wiązka z drzwi łączy się kostką na słupku i tu jest problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez tak myślałem że podłączyć się pod przewody od lampki w nogach. Tylko taki problem jak przeciągnąć przewód do drzwi od środka . Wiązka z drzwi łączy się kostką na słupku i tu jest problem?

W kostce masz wolne miejsca na piny(wszystkie nie są wykorzystane) kupisz konektory z przewodami i będziesz miał jak trzeba bez druciarstwa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A te piny są puste i wystarczy podpiąć przewód czy muszę kupic jakieś złączki

Piny musisz kupic dwa rodzaje,jak znajde numery to Ci wyśle

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6030828667

kup sobie np taką wiązke i masz juź 90% potrzebnych przewodów do obu drzwi , do tego jeszcze będziesz musiał dokupić obudowe wtyczki do projektora 2 szt o nr.8377072 i 2 konektory z przewodem

Ty chcesz mieć logo w przednich drzwiach?

Edytowane przez malysz1976
Opublikowano
Już podłączyłem. Puściłem przewody od podświetlania pod nogami przez kostkę w drzwiach,także wszystko jest schowane i jest ok :D . Wygląda super inne od razu auto. Chyba założę jeszcze na tylne drzwi ale jest więcej rooty. Nie wiem czy ciągnąc przewody od podświetlania nóg z przodu , czy z tylnych lampek podświetlających na podsufitce . Ciekawe którędy idą przewody czy w podsufitce przez całe auto czy w słupkach we wiązce?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już podłączyłem. Puściłem przewody od podświetlania pod nogami przez kostkę w drzwiach,także wszystko jest schowane i jest ok :D . Wygląda super inne od razu auto. Chyba założę jeszcze na tylne drzwi ale jest więcej rooty. Nie wiem czy ciągnąc przewody od podświetlania nóg z przodu , czy z tylnych lampek podświetlających na podsufitce . Ciekawe którędy idą przewody czy w podsufitce przez całe auto czy w słupkach we wiązce?

wyciąg lampke i zobaczysz ,w e60 idą posufitką i zchodzą prawym słupkiem

Opublikowano
Robiłem zdjęcia ale błysk flesza powoduje że nic nie widać. Efekt zbliżony do tego
. Tylko że światło jest bardzie intensywne i logo większe o średnicy około 70 cm bajer. W pracy byli tak zdziwieni że ho ho :shock: Podjechałem pod sklep to goście z aut wysiedli i pytali jak to działa :D Chciałem jeszcze założyć coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=Klr8f6SauNs tylko te w tych światłach przeciwmgłowych a może jeszcze to
lub to http://allegro.pl/stroboskopy-tunning-led-nowosc-niebieskie-i5656662753.html. Co ty na ti ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pod drzwiami super :cool2: teź mam te projektory,jak dla mnie te struboskopy to pod dyskoteką lub na zloty ,uźywanie tego w ruchu drogowym grozi mandatem albo zabraniem dowodu .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E tam sam pracuje w Policji także za te podświetlanie drzwi to dowodu nie można zabrać. Ale za to z przodu jak używasz to tak . :lol:

oczywiście że chodzi o zewnętrzne , jako policjant możesz mieć te struboskopy - jak by co to jedziesz na akcje :D

• 3 tygodnie później...