Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od paru dni moje e60 520d 2.0 163km z 2005r zaczęło dziwnie spalać dużo paliwa, teraz robię głownie krótkie odcinki po mieście spalanie dziś 10.3/100 trasa koło 8l przy 140-160 przy 180-200 10.5l jak ją kupiłem półtora roku temu w mieście nie palila wiecej niż 8l nigdy ;/// wiem tylko tyle ze 2 świece żarowe nie działają i moje pytanie czy przez te 2 świece auto pali więcej( pojeżdżę dłużej koło godzinki spalanie spada ale dalej do ~9l więc itak coś nie gra ) Kupiłem te BMW właśnie ze względu na jazdę po mieście i wtedy było super a teraz mimo tego że paliwo poszło dość w dół itak nie odczuwam różnicy ;/// Czy ktoś może podać jakieś przyczyny i co mam sprawdzić lub wymienić ( te spalanie jest odczuwalne więc komputer nie przekłamuje ;/)

Pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdź najpierw temperaturę w ukrytym menu może termostaty padają. Moja 520d Steptronic w obecnych temperaturach na krótkich odcinkach po 2-3 km potrafi spalac nawet 12-13L więc mnie to nie dziwi. Przy 160 na tempomaciw też pali mi w granicach 8L. A w trasie normalnej po krajówkach 6-7L.