Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak napisałem w temacie, mam problem z nierówną pracą silnika. Samochód odpala normalnie lecz, po osiągnięciu temperatury dławi się i potrafi zgasnąć przy czym pojawia się komunikat "Power reduced". Podpięty pod komputer wykazał za niskie ciśnienie od baku do silnika. Wymieniona została pompka paliwa w baku lecz to nie pomogło. Panowie, czy któryś z Was miał podobny problem? Jutro wymienię jeszcze przewody z zaworkami w zbiorniku, zobaczymy co to da. Ostatecznie skończy się na wizycie w serwisie. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bak masz pełny :wink:

To wymień od razu filtr paliwa i na przyszłość jedz do kogoś kto ma INPA albo rheingold, diagnoza jest dokładniejsza albo kup sobie kabel a resztę dostaniesz na forum.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano (edytowane)
Nie rozumiem, jak pełny? Zapomniałem napisać że, filtr paliwa również został wymieniony. Edytowane przez sonnyburnett
Opublikowano
Jeśli chodzi o paliwo to nigdy nie dochodzi do rezerwy, zawsze staram się tankować jak jest mniej więcej 1/4 baku, a samochód chodzi tak niezależnie od ilości paliwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A filtr paliwa wymieniałeś przed usterką czy po? I jaka marka.

Poza tym mogę Ci tylko poradzić jechać na komputer (najlepiej dedykowany tylko do BMW)

Skąd jesteś?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!