Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie odnosnie wymiany opon na zestawie styling 193 m pakiet. Na przodzie siedzi opona 225/40/18 oraz tyl 255/35/18. Chciałbym zmienic opony poniewaz na tym zestawie strasznie prowadza po drodze , czuc dziury . Autem jezdzi rowniez moja zona. Chciałbym zalozyc opony wezsze oraz wyzsze. Widziałem wszystkie kalkulatory opon aleale interesuje mnie opinia ludzi bardziej doswiadczonych w tym temacie. Wiem ze przy zbyt duzej kombinacji system moze swirowac. Czy koledzy znacie jakies ciekawe rozwiazanie? Miałem w planach wymiane felg na 17 . Ale po zalozeniu 18 zmienilem zdanie :lol: Bede wdzieczny za kazda podpowiedz . Pozdro! :cool2:
Opublikowano
Nie prowadzą Cię kolego na ulicy? Nie wiem czy przez opony przednie czy tylne o ile mogą mieć wpływ na jazdę prowadzą mnie. Kierownica delikatnie idzie np w prawo a auto w druga stronę.
Opublikowano
Czy koledzy znacie jakies ciekawe rozwiazanie?

Znam, sprawdz zawieszenie, bo to jest problem, a nie opony.

Zakladanie opon o wyzszym profilu i zwiekszanie srednicy calych kol, to jeden z bardziej chorych i druciarskich pomyslow na jakie mozna wpasc.

Opublikowano
Kolego nie interesuje mnie co o tym myślisz bo to jest Twoje zdanie. Ja szukam opcji polepszenia komfortu. Czy 225/45 na przód to druciarstwo? Albo tyl 235 /45 to chory pomysł? Proszę o odpowiedź innych użytkowników i bardziej na temat