Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam niecałe 1,5 roczna X1 18.d i na postoju jak ruszam kierownica to słychać delikatne stukanie (jakby koncówki) ale podczas jazdy cisza.

Kiedyś widziałem taki wątek tutaj ale nie mogę go znaleźć, możecie coś doradzić auto ma dopiero przejechane 23 tys.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak podczas jazdy jest cisza to raczej krzyżak w przekładni. Zmieniali u mnie w ASO - ponoć "standard". Jedź do serwisu i po kłopocie.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Chyba przy 20 tys przebiegu na naprawę gwarancyjna nie mam co liczyć :-( dzięki mam jeszcze ok 8 tys do przeglądu wiec postaram się dociągnąć, zwłaszcza ze dużo nie jeżdzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
U mnie wymieniali 2 razy pod koniec gwarancji i 2lata po na gwarnacji danej częsci... Koniecznie jedz do serwisu.
Opublikowano
Jak podczas jazdy jest cisza to raczej krzyżak w przekładni. Zmieniali u mnie w ASO - ponoć "standard". Jedź do serwisu i po kłopocie.

orientujesz się jaki koszt w ASO?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć w ASO kosztuje 868 PLN (wg.cennika) natomiast jaki jest koszt wymiany to nie mam pojęcia bo całość gratów byla robiona w ramach BRI więc nie płaciłem nic.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Tak informacyjnie już, byłem w ASO i usłyszałem że ten typ tak ma :-D he he i stuki są normalne wszystko zależy od wielkości luzu.

Generalnie jak na odpowiedź w serwisie dość zabawna.

Okazało się że jest problem z jednym z drążków, niestety nie naprawili (naprawa gwarancyjna), bo trzeba cześć zamówić ale można jeździć, aktualizacja mapy się wykrzaczyla więc tego też nie zrobili. Jestem umówiony na dogrywkę w kwietniu już, zobaczymy. 3 godziny czekania na auto bo zastępczego nie było bo nie wróciło :-( ale kawa w Bawaria Motors Janki dobra i Panie z obsługi bardzo miłe.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chyba za mało jeżdżę, dlatego się psuje ;-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Największym złem dla układu kierowniczego i nie tylko (zwłaszcza komfort jazdy i prowadzenia) są opony run flat, wywaliłem to badziewie założyłem zwykłe i o niebo lepiej pod każdym względem, zdecydowanie lepiej się prowadzi, nie pływa na koleinach, nigdy wiecej opon RSC
Opublikowano

To prawda, zimowe mam zwykle i komfort o niebo lepszy ale letnie Run Flat. Jakoś nie uśmiecha mi się wydać parę tys PLN na nowe opony