Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam dość proste pytanie, a raczej dwa, ale jedno jest pierdołą kompletną.

Pytanie nr1.

Po odpaleniu auta zapala mi się kontrolka service - powiadomienie o zbliżającym się terminie wymiany płynu hamulcowego (kwiecień) i klockach tylnych (1800km). I teraz pytanie - wymieniać ten płyn? Chodzi mi wyłącznie o to, że wiem jak działa bmw i jego powiadomienia (klocki tył po przejechaniu 7kkm zeszły w dół o 700km). Jak to jest z tym płynem? Powiadomienie przy starcie auta jest żółte, więc to tylko info (nie czerwone, że zapieprzaj pan do serwisu ;)). Jeśli zalecicie wymienić, to oczywiście to zrobię. Jeśli nie trzeba, to da się skasować powiadomienie w domowych warunkach?

Pytanie nr2.

Przy włączeniu nawiewu (czy nawiew na nogi, czy na szybę, czy standardowy) dobrze grzeje tylko lewa strona, prawa wieje letnim powietrzem (coś się grzeje, ale minimalnie). Co może być przyczyną?

Wizyta w warsztacie już umówiona co do tego nawiewu, więc to nie jest takie ważne, po prostu chciałbym wiedzieć, czy kazać wymienić płyn hamulcowy.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź.

Tutaj nie ma mowy o jakimś oszczędzaniu na siłę, po prostu wiem jak działają systemy kontrolujące powiadomienia na komputerze, stąd pytanie.

Ok, jak mówisz, tak robię, dziękuję za odpowiedź.