Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam kolegów.

Moje stare radio kopnęło w kalendarz po odłączeniu akumulatora. Nie mam zamiaru się bawić w naprawę gdyż jest stare, ma zepsuty panel dotykowy i wogóle jest do kitu, chciaż nie powiem grało całkiem ładnie. Mowa o AEG CS MP 870 BT

I teraz moje pytanie. Czy jest jakieś fajne sprawdzone radyjko tak do 300 zł, które fajnie gra z głośnikami w e46. Poświetlenie najlepiej czerwone, tylko zastanawiają mnie oznacznia. Często widać w opisach moc wyjściowa 4x50W, w starym mam 4x100W. W samochodzie mam 6 głośników, 2 z tyłu, 2 w drzwiach na dole i 2 przy klamkach. Te oznaczenia dotyczą tylko głośników nisko tonowych ? Czy to oznaczenie wzmacniacza ? Jestem zielony w elektronice samochodowej...

Dobra może troche o radiu. Myślałem o tym: Pioneer MVH-180UB USB MP3 Widzę że dużo ludzi je bierze.

http://allegro.pl/radio-samochodowe-pioneer-mvh-180ub-usb-mp3-i5833257082.html

http://allegro.pl/pioneer-deh-1801ub-pilot-radio-samochodowe-i6006263580.html

Najbardziej zależy mi na wejściu AUX, USB też może być chociaż nie używam. Bluetooth nie wskazany gdyż poprzednie go miało i zaczęło wariować np. samo zaczęło łączyć się z telefonem.... Fajnie jakby miało dość rozbudowany equalizer, jakieś podbicia bassów, ustawienia tremble itp.

Aha, jak to wygłąda z wymiarami radia ? To są jakieś wymiary standardowe, czy będę musiał tej kieszonki z szyną szykać oddzielnie ?

Edytowane przez Ishimura
Opublikowano
Kieszeń mam ze starego, bo też było nieoryginalne, a wymiary identyczne tak więc powinno pasować. Jutro dojdzie mi ten pioneer co podałem wyżej i napiszę czy hula.