Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie z kategorii bardziej ogólnej niż BMW :D

Zauważyłem, że dosyć często nie włącza się - nie gra - jeden głośnik z tyłu.

Byłoby ok - tzn wina na łączach i do sprawdzenia - gdyby nie to, że można go włączyć...

Otóz za każdym razem jak jest głuchy wystarczy dać mu "kopa", tzn. fader na tył, balans na tą głuchą stronę i podkręcić vol. Dostanie takiego "sygnałowego" strzała :shock: i już gra normalnie aż do następnego razu kiedy zamilknie...

Gdzie Waszym zdaniem szukać przyczyn

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Witam!

Napisz jeszcze jakie masz radio. Ja mam Sony (jakiś stary model) od poprzedniego właściciela. Sporo przy nim ktoś grzebał, bo np. wywaliłcały mechanizm kasetowy ze środka. Ale do rzeczy:

Miałem z nim ten sam problem. Większa wartość Vol i głośnik grał. Rozbebeszyłem całe radio na czynniki pierwsze, obejrzałem końcówkę mocy i okazało się, że ma sporo zimnych lutów. Poprawiłem lutowania i jak ręką odjął. DOdam, że w popzrednim aucie był ten sam problem też z radiem Sony. Nie zdążyłem nic tam pogrzebać, bo auto poszło do sprzedaży wraz z e sprzętem.

Pozdrawiam.