Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie

Montował ktoś z was odcięcie zapłonu po lifcie i gdzie jest system smart key ?

Znam sie trochę na elektronice i w każdym poprzednim samochodzie montowałem sobie sam "guzik", zazwyczaj działał on na zasadzie przecięciu kabla od kontrolek .

W tym wypadku problem polega na tym ze BMW posiada system SMART KEY i teraz sam nie wiem w którym miejscu znajdę przewód który należy przeciąć

Opublikowano

Ja mam dostęp bez-kluczykowy, fabryczny + dodatkowy alarm (seo perfect can-polecam!) i mam w taki sposób obmyślane dodatkowe zabezpieczenia, że choćbyście cały dzień w moim aucie szukali to i tak w życiu nie wpadniecie na proste pomysły :8)

W zasadzie najważniejsze to przede wszystkim przenieść gniazdo OBD w inne miejsce za pomocą przedłużki z allegro kabla OBD ok 2.5 m starcza w zupełności i je dobrze ukryć - nie chcę na forum publicznym pisać co i gdzie ale idzie to zrobić tak że nie ma ani śladu, a wygląda jak miejsce fabryczne (ponadto należy się zaopatrzyć w inne gniazdo-fałszywkę w miejsce fabrycznego). Ja miałem o tyle łatwo że miałem już ten dodatkowy alarm założony ale nie był pod niego podłączony tzw ukryty guzik, który to musiałem sobie sam obmyślić. Po kilku godzinach auto zabezpieczone.

Tu gdzieś na forum był już podobny temat i tam nawet były schematy co i gdzie przeciąć aby wyłączyć np pompę paliwa, ale nie mogę teraz tego tematu znaleźć.