Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie pomóżcie bo nie wiem w czym problem mam f30 318d automat 2012r, 143 km , mianowicie gdy samochód stoi nawet kilka dni odpala na dotyk ale gdy tylko temperatury spadają np do -5 zaczyna się problem. I tak jak rano wchodzę do auta i jest minus na zewnątrz wciskam hamulec a następnie start stop zapala się sprezynka gaśnie i nic się niedzieje wogole nie kręci rozrusznik po chwili mam komunikat abym ponownie wcisnal start stop i znów nic i tak ze trzy razy aż wyskakuje komunikat w stylu by zgłosić się do serwisu, ale wyłączam auto i załączam ponownie i zaczynam od nowa i tak ze dwa razy całą procedura i przy kolejnym wciśnięciu start stop nagle rozrusznik rusza i odpala na dotyk ,zaznaczam że jak jest powyżej zera temperatura auto kręci odrazu i pali , moja myśl jest taka ze może któraś ze świec nie grzeje i komputer niepozwala zakręcić rozrusznikowi a gdy po kilku manewrach może na tyle podgrzeje ze pozwoli odpalić ale to mój wymysł powiedzcie co sądzicie jeśli nie znajdę odpowiedzi zostaje serwis :(