Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie

Wie ktoś może jak podłączyć panel z ASC grzaniami zamiast przycisku ASC pojedynczego na 5 kabli, w panelu jest 3 piny 4 kable. Nigdzie nie ma dokładnie instrukcji, oraz chce wpiąć roletę pod puste gniazdo w panelu, jest to możliwe czy każdy panel jest odpowiednio zaprogramowany?

Opublikowano
Panowie

Wie ktoś może jak podłączyć panel z ASC grzaniami zamiast przycisku ASC pojedynczego na 5 kabli, w panelu jest 3 piny 4 kable. Nigdzie nie ma dokładnie instrukcji, oraz chce wpiąć roletę pod puste gniazdo w panelu, jest to możliwe czy każdy panel jest odpowiednio zaprogramowany?

Opublikowano
Konwersja przycisku na panel jest do zrobienia i działa bez problemu. Elektryczna roleta bez zaprogramowanej funkcji w panelu niestety nie ruszy.
Opublikowano

Fajnie by było , czytałem już różne opisy tutaj na forum i ciężko mi dojść jak to poprawnie zrobić , mam Kostke od ASC na 5 pinow 5 przewodów , kwadratową, panel ma wejście na ASC na 3 piny 4 przewody, było gdzieś podane żeby

Pin 2 -niebieski przewód z fioletowym paskiem

Pin 3- szary przewód z czerwonym paskiem

Pin 4- brązowy przewód z czarnym paskiem,

I że dwa pozostałe złaczyć razem ale czy to prawda?

Jak to sprawdzić żeby nic nie przepalić

przepalić?

Opublikowano
Dokładnie tak. Te dwa zwierasz, a trzy pozostałe wpinasz w gniazdo ASC panelu. Tam jest podświetlenie panelu, sygnał ASC i masa dla panelu.