Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam własnie dzis zakupiłem kolejną e39 i zaobserwowałem takie zjawisko ze jadąc za autami ok 90km/h i delikatnie przyspieszając wyczułem delikatne szarpniecia po czym silnik sobie redukował bieg i normalnie sie juz zachowywał biegi wszystkie zmienia płynnie praktycznie niewyczuwalnie i mam takie pytanie:skrzynia juz była wymieniana i jest raczej od tego silnika ale moze trzeba ją zgrac z tym silnikiem czy cos w tym stylu? a moze dlatego były te minimalne szarpniecia poniewaz były niskie obroty i dlatego skrzynia sobie redukowała bieg zeby te przyspieszenie było dobre? macie jakies sugestie?
Opublikowano
jesli ma to znaczenie to moje e39 pochodzi z 2003 roku i ma 193km
Opublikowano
A poziom oleju w skrzyni prawidłowy? Bo jak jest go trochę za mało, to mogą być właśnie takie objawy jak opisujesz. Od tego bym zaczął i oczywiście dokładnych oględzin czy nie wycieka gdzieś.
Opublikowano
wstawiłem ją dzis na serwis bo termostat do wymiany i geometria do roboty wiec przekaze mechanikowi zeby sprawdził ten olej.