Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Czy da się w E90 (2005, nawigacja CCC professional szeroka) ściszyć lub całkowicie wyłączyć gong od niskiej temperatury i od wyłączenia tempomatu (np. przy wrzuceniu na luz)... W kodowaniach ani w menu CCC nic takiego nie widziałem ale może ktoś mnie oświeci...

Dzięki z góry!

Edytowane przez marvel.marv
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć,

Czy da się w E90 (2005, nawigacja CCC professional szeroka) ściszyć lub całkowicie wyłączyć gong od niskiej temperatury i od wyłączenia tempomatu... W kodowaniach ani w menu CCC nic takiego nie widziałem ale może ktoś mnie oświeci...

Dzięki z góry!

А dokładnie szukałeś ?

Opublikowano

Nie śmiałbym zawracać Wam gitary bez odpowiedniego przygotowania:)

Problemem jest mój rocznik (kwiecień 2005, kombi w wersji full wypas z paseczkiem tempomatu, audio hifi), a konkretnie brak w KOMBI (ani w żadnym innym module) pól:

AUSSENTEMP_WARN_AKUSTIK

ATEMP_WARNUNG_KALTLAND

Mam CC_TEMPERATURWARNUNG ustawione na nicht_aktiv - po wrzuceniu posta doczytałem że po ustawieniu na activ powinno zniknąć męczenie buły przy każdym odpaleniu, ale jak podczas jazdy temperatura spadnie poniżej 3st (np. wyjeżdżając z garażu) to i tak będzie pipczyć :(

W CCC nie mam nigdzie ustawienia głośności dla PDC i gongu - nie udało mi się doczytać w necie czy przypadkiem taka opcja nie jest tylko w CIC.

W kodowaniu CAPPL znalazłem:

DEF_GONG_VOLUME

e90_hifi

ale nie wiem jaka wartość może choć przyciszyć te fanfary.

Jeszcze doczytałem że wpływ na temat ma FA 842, "cold climate version". Wiecie o tym coś więcej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie śmiałbym zawracać Wam gitary bez odpowiedniego przygotowania:)

Problemem jest mój rocznik (kwiecień 2005, kombi w wersji full wypas z paseczkiem tempomatu), a konkretnie brak w KOMBI (ani w żadnym innym module) pól:

AUSSENTEMP_WARN_AKUSTIK

ATEMP_WARNUNG_KALTLAND

Mam CC_TEMPERATURWARNUNG ustawione na nicht_aktiv - po wrzuceniu posta doczytałem że po ustawieniu na activ powinno zniknąć męczenie buły przy każdym odpaleniu, ale jak podczas jazdy temperatura spadnie poniżej 3st (np. wyjeżdżając z garażu) to i tak będzie pipczyć :(

W CCC nie mam nigdzie ustawienia głośności dla PDC i gongu - nie udało mi się doczytać w necie czy przypadkiem taka opcja nie jest tylko w CIC.

Jeszcze doczytałem że wpływ na temat ma FA 842, "cold climate version". Wiecie o tym coś więcej?

No to spróbuj zaktualizować kombi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A skąd wiesz, że właśnie taki tytuł powinien być u wymaganych parametrów ? Ja osobiście co do temperatury znalazł inną nazwę ))))) nawet w najniższym indeksie.
Opublikowano
A skąd wiesz, że właśnie taki tytuł powinien być u wymaganych parametrów ? Ja osobiście co do temperatury znalazł inną nazwę ))))) nawet w najniższym indeksie.

Takie nazwy wynalazłem po internecie :) Dzięki za sugestię z update KOMBI, rozważę bo nie wiem czy mam odwagę zrobić to samemu :)

i z drugiego tematu w dziale E90:

jesli chodzi o tempomat to szukaj pod nazwą ACC

W całym aucie szukałem ACC, nie znalazłem niczego konkretnego z tym gongiem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takie nazwy wynalazłem po internecie :) Dzięki za sugestię z update KOMBI, rozważę bo nie wiem czy mam odwagę zrobić to samemu :)

i z drugiego tematu w dziale E90:

jesli chodzi o tempomat to szukaj pod nazwą ACC

W całym aucie szukałem ACC, nie znalazłem niczego konkretnego z tym gongiem.

CC_TEMPERATURWARNUNG - check control notification for temperature warning

no tak z tym parametrem tam jeszcze jest kilka, być może są one w połączeniu kodowane