Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś przytrafiło mi się coś dziwnego.

Jadąc autem gdy wrzucam drugi bieg auto na niskich obrotach skaczę zanim się rozpędzie gdzies tak powyzej 2,5-3k obrotów.

Teraz niedawno gdy zaczął skakać na drugim biegu zaczęła mi mrugać kontrolka silnika i komunikat "błąd silnika, redukcja mocy". Po chwili jak się auto rozpędziło to znikł komunikat.

Jakieś porady? ;/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę wszyscy byli chętni pomóc, ale mechanik załatwił sprawę.

Generalnie była to wina świec a dodatkowo miałem przebicie na każdej fajce. To było przyczyną tych objawów, dodatkowo skończył mi się problem z sądami lambda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę wszyscy byli chętni pomóc, ale mechanik załatwił sprawę.

Sorry chłopie ale podobne objawy mogą mieć wiele przyczyn, jak miałem napisać "jedź do mechanika" to chyba nie byłoby zbyt odkrywcze. Jeżeli chcesz się bić na uszczypliwości to następnym razem napisz z łaski swojej przynajmniej jaki masz samochód...

3A0jS9b.png
Opublikowano

Nie no nikt nie chce tutaj być niegrzecznym :-P

Po prostu myślałem że chociaż naprowadzicie na jakikolwiek trop, ale poczytałem trochę wątków i jakoś sam z mechaniki doszliśmy co to prawdopodobnie może być.

Co do przebić nie wiem jak mechanik to zrobił, mówił po prostu ze dał radę to jakoś wyizolowac.