Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

posiadam bmw e46 coupe i chciałem zamontować subwoofer wraz z wzmacniaczem, ale jestem troszkę zielony w tych sprawach co do wyboru sprzętu bo z podłączenie nie będę miał problemu gdyż znam się dobrze na elektronice oraz mechanice, ale przejdźmy do sensu tego tematu, a więc potrzebuje subwoofera oraz wzmacniacza który zapewni mi czysty i mięki bass ale maksymalnie do 700zł gdyż nie potrzebuje tzw. dudnienia w samochodzie tylko zwiększenia trochę basu, bo wiadomo w e46 system audio pozostawia wiele do życzenia.

Dodam że siedzenia z tyłu mam składane i nie mam blachy między bagażnikiem a kabiną pojazdu.

Zestaw który wpadł mi w oko http://allegro.pl/audio-system-m12-aeroport-crunch-gtx2400-400w-rms-i5096396442.html lecz nie wiem czy będzie się on nadawał ?

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
AudioSystem robi bardzo dobre głośniki więc opcja trafiona, jeśli chodzi o obudowę to BR zajmuje więcej miejsca niż tradycyjna zamknięta, wzmacniacz Crunch jako budżetowe też tragiczne nie są
Opublikowano

Abstrahując od wyboru sprzętu, w sedanie dużo ważniejsza jest zabudowa.

Obudowa wrzucona do bagażnika nie będzie dobrym rozwiązaniem. To tak jakbyś w domu w jednym pokoju zamontował kolumny główne, a w drugim subwoofer.

Coś tam dudnić będzie, ale chyba nie o to Ci chodzi.

W e46 tylko i wyłącznie trzeba "wpuścić" dźwięk do środka przez schowek na narty.

Jeśli takie rozwiązanie odpada, to lepiej zamontować dobre głośniki w przednich drzwiach.

Można też zamontować nowe głośniki w tylnej półce, ale trzebaby ją trochę przerobić.