Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem na opale 50tyś km. i jakoś nie było innego zapachu :roll: Ale rzepak śmierdzi jak diabli :twisted2:

Podobno taki olej z frytek przepalony jest lepszy po przefiltrowaniu od czystego spożywczego ? Ktoś wie o co chodzi ?

Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kiedyś krążyły mity na temat zarżniętych pomp od pracy na opale. Teraz demonizują olej rzepakowy. Dawniej jak ktoś nie tankował na stacji, to go odrazu oskarżano, że tankuje opał. Część ludzi kupowała ropę od kierowców ciężarówek, inni faktycznie tankowali opał, a jeszcze inni paliwo do kutrów albo inne wynalazki. A tak naprawdę, to dobry opał często ma lepsze parametry jak chrzczony ON. Gorzej jak kupili coś, co nie wiadomo czym było. A że pachniało jak ON to lali to zadowoleni z oszczędności.

Każdy silnik jak jest dobity lub rozregulowany, to wali taką chemią z rury wydechowej, że szkoda mówić. I to bezwzględu na to, czym jest zasilany.

 

Stary olej jest lepszy bo ma inne łańcuchy wodorowęglowe.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.