Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym sie poradzić czy jest możliwość wymiany deski rozdzielczej w E91

Posiadam taki model z 2012 roku w wersji bez NAVI i pytanie czy jest w ogóle sens kupić deskę i konsolę środkową i sobie ja wymienić ?

Może ktoś wie jakie to będą koszty zakupu mniej więcej i wymiany i czy się w ogóle da to zrobić bez większych ingerencji w elektronikę auta ?

Z góry dziękuję za podpowiedż

Andrzej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście że tak. Są tu tacy co kokpit zrzucali parę razy. Deski znajdziesz na allegro, wpisuj "E90 konsola navi". Chcesz navi to musi być pewna ingerencja w elektronikę, ale jest to standardowa sprawa i odpowiednia osoba Ci to zrobi bez żadnych komplikacji. Sens jest o tyle że jeżeli masz zadbane i fajne auto którym chcesz pojeździć to navi jest super sprawą, o wiele łatwiej będzie też takie auto sprzedać.
3A0jS9b.png
Opublikowano

No własnie mam dość świeże auto rok 2012 salon polska pelny seris ASO na bieżąco i nikt nie chce kupić bo Q..a nie ma navigacji.....

I dlatego jestem ciekawy jaki to byłby koszt czy by to miało sens w ogóle, czy by się opłaciło zainwestować albo nawet dla samego siebie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A orientujesz sie ile może mnie kosztować cała taka operacja ??

Navi CIC to koszt co najmniej 3000zł, deska no to widzisz po ile chodzą na allegro - za mniej niż 1,5k z navi nikt nie odda raczej nie zniszczonej poliftowej, robocizna myślę że 500 zł powinno wystarczyć razem z kodowaniem. Ale najlepiej poszukaj tutaj na forum specjalistów od tego, może jak zrobisz wszystkie zakupy i robotę u jednej osoby i oddasz swoją deskę w rozliczeniu to będzie taniej.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Kolego ja mam deskę z navi i możliwość załatwienia CIC-a w bardzo dobrej cenie w razie czego pisz na priv.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 3 tygodnie później...