Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Mam problem z klapa bagażnika w moim touringu, wiem, ze temat juz był poruszany, ale nie znalazłem w nim raczej w nich odniesienia. Mianowicie nie domyka/dociąga mi klapy bagażnika. Zamek chodzi, po położeniu klapy nie słychać tez tego "kliknięcia", natomiast po położeniu klapy i przyciśnięciu przycisku tak jakby chce domknąć, ale zaraz odbija. Dodam, ze "bolec w zamku na dole sie obraca po przyciśnięciu przycisku.

W czy może tkwić problem?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Przesyłam link do filmiku:

Opublikowano
Problem tkwi pewnie w elemencie siedzącym w klapie. Nie chce mi się teraz szukać, a nie pamiętam też nazw, w każdym razie jest to elektryczny element odpowiadający za zamykanie. Siedzi z lewej strony zamka pod plastikiem i czasem pada, kosztuje grosze na allegro.
Opublikowano
miałem niedawno to samo winny jest siłownik w zamku. Klapa zamiast się otwierać to tak tylko się rusza(chyba że źle widzę na filmiku). http://allegro.pl/bmw-e39-kombi-zamek-tyl-klapy-i5663399349.html tutaj na aukcji po lewej stronie na dwie śruby mocowany. Ja kupiłem cały zamek i zmieniłem go. Jak rozbierzesz zamek to zobacz czy siłownik za każdym razem odbija.
Opublikowano
miałem niedawno to samo winny jest siłownik w zamku. Klapa zamiast się otwierać to tak tylko się rusza(chyba że źle widzę na filmiku). http://allegro.pl/bmw-e39-kombi-zamek-tyl-klapy-i5663399349.html tutaj na aukcji po lewej stronie na dwie śruby mocowany. Ja kupiłem cały zamek i zmieniłem go. Jak rozbierzesz zamek to zobacz czy siłownik za każdym razem odbija.

@ambience, dzięki za podpowiedz, na pewno zobaczę, jak z tym zamkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@ambience, nie wiem co jest gorsze, nieotwierajaca sie klapa, czy trzaskająca na dziurach, doprowadzająca do szału :p

Szkoda, domknąć jej sie awaryjnie nie da.

Opublikowano

Dzisiaj rano cos mnie natknęło, otworzyłem klapę jeszcze raz, zeby obadac ten zamek. Poruszalem troche tym "cypelkiem", który sie obraca i ku mojemu zdziwieniu przy położeniu klapy, dociągnęlo ja normalnie. Nie wiem, czym to było spowodowane, jak zrobi sie cieplej, to to rozbiorę i zobaczę, co tam sie dzieje.

Opublikowano
Pewnie i tak się skończy, że kupisz tak jak ja cały zamek z siłownikiem :D Na pewno samo się nie naprawiło :) U mnie było że siłownik przestał działać potem działał znów nie działał taka loteria ;) Zanim zamówiłem z allegro trwało to z tydzień. Zawsze jak Ci się klapa nie otworzy możesz otworzyć klapę w szybie i pociągnąć linkę od awaryjnego otwierania(trzeba odkręcić skrzynkę narzędziową w klapie i jest cięgno od klapy). Ja miałem ten problem, że w tym samym momencie przestała działać klapa w szybie(przerwany przewód w zawiasach) i klapa więc musiałem wchodzić do bagażnika parę razy ;)