Skocz do zawartości

Co to za dioda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze ktos mi pomoze obok radia jest przycisk do udawienia zegara,a obok tego przycisku jest dioda pali na czerwono pulsujaco,zapalila mi sie i nie gasie nawet jak wylacze samochod i wyjmne kluczyk ona dalej pulsuje,nie bylo tego.Prosze o porade od czego to jest . :|
moje e39 525
Opublikowano
Moze ktoś dla bajeru wsadził tam pulsującą diodę "że niby ma alarm"? Odpowiedzi szukaj u byłego właściciela... :wink:
Opublikowano

Ta dioda informuje, ze masz wlaczona funkcje wentylacji "VENT ON".

Znaczy to tyle, ze po wylaczeniu silnika mozesz bez potrzeby przekrecania kluczyka w polozenie "2" uruchomic nawiew. W tym trybie powinien podswietlac sie rowniez wyswietlacz klimatronika. Mozesz wtedy regulowac sile nawiewu.

Jak uruchomic funkcje "VENT".

Aby wejsc do funkcji "VENT ON/OFF" nalezy wciskac przycisk "BC", przy wylaczonym silniku, az na wyswietlaczu pojawi sie m.in. funkcja "VENT".

Kiedy sie pojawi wcisnij klawisz pod tekstem "VENT" aby wlaczyc lub wylaczyc nawiew "ON/OFF".

Mrugajaca dioda informuje Cie, ze nawiew jest wlaczony mimo zgaszonego silnika. Pobiera wtedy prad z akumulatora.

Pozdr

P.S. Jesli ktos u siebie nie ma takiej diody widac ma wersje malego komputera. To powod do zazdrsci, a nie do zartow z innych.

Edytowane przez Przemek_E39

GO NAVY...
Opublikowano
Przepraszam za pomyłkę, myslalem ze to co innego :modlitwa:
Opublikowano
  • Autor
serdeczne dzieki,za pomoc juz teraz bede wiedzial do czego to sluzy i jak bede mogl to wykonac,ja zdiolem kleme od akumlatora na 1 sek minusowa ,i przestalo swiecic wszystko jest ok.
moje e39 525