Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze ktos mi pomoze obok radia jest przycisk do udawienia zegara,a obok tego przycisku jest dioda pali na czerwono pulsujaco,zapalila mi sie i nie gasie nawet jak wylacze samochod i wyjmne kluczyk ona dalej pulsuje,nie bylo tego.Prosze o porade od czego to jest . :|
moje e39 525
Opublikowano (edytowane)

Ta dioda informuje, ze masz wlaczona funkcje wentylacji "VENT ON".

Znaczy to tyle, ze po wylaczeniu silnika mozesz bez potrzeby przekrecania kluczyka w polozenie "2" uruchomic nawiew. W tym trybie powinien podswietlac sie rowniez wyswietlacz klimatronika. Mozesz wtedy regulowac sile nawiewu.

Jak uruchomic funkcje "VENT".

Aby wejsc do funkcji "VENT ON/OFF" nalezy wciskac przycisk "BC", przy wylaczonym silniku, az na wyswietlaczu pojawi sie m.in. funkcja "VENT".

Kiedy sie pojawi wcisnij klawisz pod tekstem "VENT" aby wlaczyc lub wylaczyc nawiew "ON/OFF".

Mrugajaca dioda informuje Cie, ze nawiew jest wlaczony mimo zgaszonego silnika. Pobiera wtedy prad z akumulatora.

Pozdr

P.S. Jesli ktos u siebie nie ma takiej diody widac ma wersje malego komputera. To powod do zazdrsci, a nie do zartow z innych.

Edytowane przez Przemek_E39
GO NAVY...
Opublikowano
serdeczne dzieki,za pomoc juz teraz bede wiedzial do czego to sluzy i jak bede mogl to wykonac,ja zdiolem kleme od akumlatora na 1 sek minusowa ,i przestalo swiecic wszystko jest ok.
moje e39 525