Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mój problem polega na tym ,że nie świeci mi tylni STOP ten na klapie bagażnika.

Wczoraj rozebrałem tylni spojler i po kolei zacząłem sprawdzać . Ledy 100% sprawne ( podłączyłem bezpośrednio do akumulatora).Napięcie na kostce brak ale myśle że dlatego go brak ponieważ obwód zamyka się przez moduł i być może on zepsuty ( gdzie on jest?), błędów nie pokazuje, kable w klapie ok.Tylnie STOPy działają

Może jakieś sugestie

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawdź kable w harmonijce pomiędzy klapą a samochodem- lubią tam pękać. Na pierwszy rzut oka są ok - ja tak miałem. Po głębszej analizie okazuje się, że trzymają sie tylko na izolacji :D
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=138326

Chodzi o kable w tej rurce gumowej harmonijce u góry klapy ,jak zamykasz i otwierasz na zgięciu się łamią -wyciągnij tą rurke i sprawdz kable ciągnoc które się trzymią tylko na izolacji - rozciąć zlutować zaizolować ,nalepiej wszystkie bo za pół roku będziesz miał znowu problem

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
na pewno kable,od stopu lewa wiazka przerabiałem to i też stop nie działał.

lewa wiązka jak patrzysz z tyłu na samochód?

mi tam się wydaje że akurat kable od 3 światła STOP to przechodzą prawą (patrząc od tyły na auto) wiązką a nie lewą. Zresztą jak ściągałeś tylni spojler to było widać gdzie się chowają.

wwo_j