Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio chciałem się dowiedzieć jaką mam grubość lagi w mojej E30. No to ściągnąłem koło, mierzę i wyszło mi 34mm... No i coś tu mi nie gra. Nie ważne gdzie i jak bym nie zmierzył zawsze 34mm. Domyślam się, że mam cienką ale do 45mm trochę jednak brakuje, a chciałbym mieć 100% pewność. Czy ktoś może powiedzieć jak dokładnie to zmierzyć jakoś na rysunku zaznaczyć gdzie mierzyć ? Szukałem w internetach, ale niestety w wszystkich tematach o podobnej tematyce są zdjęcia, które zostały usunięte z serwerów :/

Druga sprawa. Jakbym chciał zmienić z cienkiej na grubą to rozumiem, że muszę po prostu kupić mcpersona z grubą lagą. Ok to jest akurat proste. Tylko, że ja mam fabryczny ABS. W związku z tym czy muszę szukać grubej lagi z ABSem czy może to być wszystko jedno ? Ew. czy da się przenieść jakoś ten ABS z mojej cienkiej na tę grubą jakbym kupił bez ?

Opublikowano

Kolego mierzysz rurę w którą się wkłada amortyzator, jej średnicę na zewnątrz pod miską o którą opiera się sprężyna.

Musisz szukać lagi pod ABS bo ma przygotowany otwór pod czujnik oraz piasta ma specjalny pierścień z ząbkami które dają czujnikowi impulsy. Piastę można wprawdzie przełożyć z twojej ale zdarzają się lagi bez tego przygotowanego miejsca na czujnik Czujnik oczywiście można też przełożyć ale często bardzo trudno go wyciągnąć z otworu bo lubią twardo siedzieć..

Pzdr