Skocz do zawartości

bmw e36 318 Sedan jak sprawdzić czy jest wygięty wahacz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam do kupienia bmw e36 318 Sedan autko bardzo mi się podoba i ogólnie jest w bardzo dobrym stanie, jednak jak twierdzi właściciel miał nieprzyjemny incydent i skończyło się to wygięciem wahacza co skutkuje ściąganiem auta na jedną stronę, oraz widać że koło jest przesunięte do tyłu. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę sprawdzić czy to naprawdę wygięty wahacz, a jeżeli nie to co jeszcze może być tego przyczyną i czy jest sens kupować takie auto? Od razu mówię że, nie jestem fanatykiem i nie bardzo mi się widzi kosztowna naprawa samochodu.
Opublikowano
zazwyczaj w przypadku np. uderzenia w krawężnik pierwszy leci wahacz, ale mogły się też pogiąć/skrzywić/uszkodzić też inne graty, jeśli sprzedający twierdzi że to tylko wahacz, to niech wymieni, potem jeździe na geometrię i wyjdzie czy wszystko jest w normie
Opublikowano
A gdybym zabrał auto do mechanika aby je zobaczył czy on jest mi w stanie powiedzieć czy to tylko wahacz?
Opublikowano

Dzisiaj mam zamiar poprosić sprzedającego aby podjechał ze mną na Stacje Kontroli Pojazdów aby dokonali sprawdzenia tego wahacza, Tak po za tym wahaczem na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę waszym zdaniem?

Samochód posiada silnik 1.8 bez gazu miał wymienianą chłodnicę, zawieszenie na bardziej sportowe oraz sportowy wydech.

Opublikowano
Nie no tam sporo więcej było robione, świece, kable wysokiego napięcia, hamulce, ogólnie sporo tam było robione tylko tak jest ten wahacz według właściciela.