Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim :)

Posiadam e30 1.8 z silnikiem m40b18 i nie dawno jak jechałem po drodze asfaltowej mijając się z ciężarówką musiałem sie trochę usunąć z drogi i uderzyłem miską najprawdopodobniej....co się okazało miska cała wszystko gra tylko po tym całym incydencie coś zaczęlo pukac na nierównościach i podczas ruszania na wstecznym itp. zauwazyliśmy z kolegą że miska olejowa dotyka maglownicy i to powoduje stuki. Teraz mam pytanie i prośbe czy ktoś posiada takie auto z tym silnikiem i mógłby mi podesłać zdj od spodu w jakiej odległości jest miska od maglownicy. poduchy są całe

Z gory dziekuje i pozdrawiam :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmmm takich danych nie ma. Skoro poduszki są całe to znaczy żę musiału sanki się przestawić. Popatrza na śruby mocujące główne sanki.... I sprawdź czy aby na pewno poduchy są całe. One są kontrukcyjnie proste, ale nie widać czy się zerwały lub się nie przesuneły na mocowania....

PZDR>

Opublikowano
To wiem czy takich danych nie ma tylko chciałem zobaczyć jak to powinno wyglądać ale dzięki za odpowiedz i pomoc :-)
Opublikowano

Takiego zdjęcia nie mam ale pamiętam jak miałem M40 to szczelina ta była mniej więcej na grubość palca.

Pzdr