Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Co myślicie o skrzyniach steptronic w BMW 318ti?

Jak się ona sprawuje i jaki ten model ma na tej skrzyni osiągi?

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja opinia po dwóch latach jeżdżenia steptronic`iem: to jest automat i fajnie mieć nieco nadwyżki mocy co by zużyć ją na skrzynię biegów. Ja bym nie brał automata z takim silnikiem, ale ostateczna decyzja należy do Ciebie :roll2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Na pewno da sie tym jezdzic. :mrgreen: Mysle ze nie bedzie az tak bardzo zle.

BMW w samochodach ze steptronic-iem instaluje most o troszeczke innym przelozeniu niz ten instalowany w biegowych. Ma to za zadanie poprawic osiagi automatow.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie powiedziałem że się nie da :roll2: tylko moim zdaniem nie ma takiej "radości z jazdy" :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Ja bym nie brał. Tak mały silniczek w takim samochodzie nie jest za wygodny do jazdy. Automat jeszcze BARDZO go zwolni.

Skrzynie automatyczne sprawdzają się od 200KM i przy dużym momencie obrotowym.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

chciałem zapytać o trwałość konstrukcji przekładni typu Steptronic, nie chodzi mi o spalanie, czy osiągi samochodu z taką skrzynią. Głownie rozchodzi mi się o to czy bać się używanych samochodów z taką przekładnią.

PS. Dodam że poważnie zastanawiam się nad E39 o pojemności co najmniej 2500 z roku 1996 - 1998, gdzie niestety większość posiada na wyposażeniu właśnie taką konstrukcję.

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg